Tar tv-lørdagen

Her er sommerens morsomste tv-comeback: Marit Åslein og Synnøve Svabø skal tilbake til skjermen.

«Sommerlørdag» heter nyvinningen på NRK. Mens Anne Grosvold tar seg av «Sommeråpent» mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, skal Marit Åslein, Synnøve Svabø, Olav Viksmo Slettan, Noman Mubashir, Øystein Bache og Brita Garden lede helgesatsinga hver sin lørdag gjennom sommeren. For Marit Åslein blir det første gang hun leder et program aleine. Synnøve Svabø har hatt tv-pause i tre år, jobber i «Nitimen» og skal jobbe i sommerens «Reiseradioen».

- Det er bare ett program, med ei trygg ramme rundt. Resten av sommeren skal jeg jobbe i «Reiseradioen». Jeg gleder meg. Jeg er lykkelig med å jobbe radio, men samtidig elsker jeg glam. Og dét er mye lettere å få til på tv, sier Synnøve Svabø.

Småskummelt

- Vi seks som skal lede programmet skal sette hvert vårt preg på det. Jeg regner med de har valgt oss fordi vi har forskjellige personligheter. Og om jeg ikke skal herje, regner jeg med at jeg i alle fall får lov til litt galskap, sier Synnøve Svabø.

- Du vil lage show?

- Ja, jeg liker det. Husk det, at om sommeren er folk lettkledde og i godt humør, happy på en annen måte enn resten av året, og det bør speiles i programtilbudet på tv, sier Svabø.

arit Åslein synes sommerjobben er hakket skumlere enn kollegaen.

- Dette er nesten litt for spennende, sier hun, som ifølge eget utsagn gru-gleder seg.

- Akkurat nå gruer jeg meg nok mest. Jeg er inne i en usikker fase. Det er stas å bli spurt, men nå begynner jeg å få nerver. Det er som en test, enten består man eller så består man ikke, og jeg blir redd for ikke å innfri. Det er ikke sikkert studiosendinger er det jeg skal gjøre. Det er ikke sikkert at jeg er god til det. Men jeg er glad jeg får testa det ut, sier Marit Åslein.

Ingen Skavlan-støtte

Hun er tilbake i «Først og sist» etter fødselspermisjon. Men der er det ingen støtte å få.

- Jeg fortalte Fredrik om «Sommerlørdag». Etter det har han bare sagt sånt som: «Skal du gjøre dette? Har du sagt ja?», forteller hun.

- Har du fått noen gode råd?

- Nei, jeg har bare fått tyn. Han har mobba meg siden jeg fortalte det. Men nå er det vel for seint å trekke seg?

- Ja, nå er det for seint.

- Jeg får vel bare tenke på det som en mulighet, da. Det er jo faktisk en fin mulighet for meg også, sier Marit Åslein.

SOMMERJOBB: I sommer skal Marit Åslein (bak) og Synnøve Svabø være programledere for samme program. «Sommerlørdag» fra Aker Brygge. - Ikke noe problem, mener de. Ifølge Åslein har de til og med vært kjærester med samme mann. - Ikke samtidig, da, legger hun til.