Tara har over 100 000 følgere i sosiale medier, men har slitt med å møte mennesker i det virkelige liv

- Vi skal være penest, tynnest, smartest.

(Dagbladet): De to er hovedpersonene i NRK P3s nye tv-serie «Tara & Vegard», som har premiere i dag. 

- Programmet går ut på at jeg får hjelp av Vegard til å bli et bedre menneske overfor meg selv, og får utfordret meg selv, sier Tara Shahin til Dagbladet.

- Jeg skal lære å leve livet mitt, bli selvstendig og voksen i en alder av 20.

Hun tror mange kan identifisere seg med programmet, som skal gå på NRK3 og på nett-tv.

- Det er ikke snakk om fryktene alle er redde for, som å danse samba naken ned over Karl Johan. Det handler om den hverdagsangsten som mange har, sier 20-åringen.

I løpet av programmet skal bestekompisen Vegard utfordre henne på alt hun synes er vanskelig, fra fest i hjembygda til å bli flinkere på flørting og det å være komfortabel i egen kropp.

- Virkeligheten er skummel Med over 100 000 følgere i sosiale medier er det kanskje lett å tro at en følelse av tilhørighet er sikret. Men for Shahin har det nærmest hatt motsatt effekt.

- Da jeg hadde mange følgere, da det var på sitt beste, har jeg aldri følt meg mer ensom. Samtidig var det en trygghet. «Jeg har de følgerne, jeg får i hvert fall bekreftet meg på internett». Virkeligheten er skummel, sier ungjenta. 

- Man kan lett lage en egen karakter på internett. I virkeligheten er det liksom den ekte versjonen av deg som blir bedømt. Det er skummelt å bli avvist, og tørre å være seg selv og ikke være redd for hva andre tenker. 

Pionerer Shahin tror det er kjempemange ungdommer som føler det på samme måte. 

- Jeg synes det er dødstrist. Vår generasjon er pionerer - det presset vi opplever kan ikke sammenliknes med presset våre foreldre opplevde. Vi skal være penest, tynnest, smartest, ha de høyeste ambisjonene og få til alt vi drømmer om, sier hun.

- Presset blir enormt når du konkurrerer med flere millioner som bare later som. 

- Skummelt I «Tara & Vegard» utforder Harm bestevenninna på flere områder. 

- Jeg tar med Tara på ting hun synes er ubehagelig. For eksempel å gå med treningstøy ute, og gå på trening, ramser 19-åringen opp, før han blir avbrutt av Shahin, som kommenterer tørt: 

- Jeg ville heller bli påkjørt av 21-bussen. 

20-åringen forteller at Harm i serien lærer henne å ta kritikk. 

- Det er skummelt å skulle stå for noe. Skummelt med økonomi. Skummelt å dra på date, og vise følelser overfor motsatt kjønn. 

Forskjellige Harm tror det blir morsomt for seerne å se forholdet mellom ham og venninna. 

UTFORDRES: - Det er ikke snakk om fryktene alle er redde for, som å danse samba naken ned over Karl Johan. Det handler om den hverdagsangsten som mange har, sier 20 år gamle Tara Shahin. Foto: Kim Erlandsen/NRK P3.
UTFORDRES: - Det er ikke snakk om fryktene alle er redde for, som å danse samba naken ned over Karl Johan. Det handler om den hverdagsangsten som mange har, sier 20 år gamle Tara Shahin. Foto: Kim Erlandsen/NRK P3. Vis mer

- Forholdet vårt er turbulent og kjært. Vi to utgjør en morsom greie, mener jeg. 

Shahin sier at de to er veldig forskjellige. 

- Vegard skal hjelpe meg, men hva vet han om økonomi, for eksempel? Hvor mye kan han hjelpe meg med mine problemer? 

20-åringen understreker at det uansett er viktig å ha noen å betro seg til. 

- Jeg tror det er lett å hoppe på den «drar til psykolog og så ordner det seg». Jeg har gått til psykolog i flere år, men disse månedene jeg har jobbet med dette har det blitt så mye bedre på kort tid. Jeg tror man må få lov til å utfordre seg selv og det man er redd for, sier Shahin, og legger til: 

- Vet du hva, vi er unge, det går helt bra å drite seg ut.

Egeninnsats - Har serien endret deg på noe vis? 

- Jeg har fått helt sjuke resultater for min del, svarer Shahin.  

- Jeg vet ikke om det kommer så godt fram i serien, men bare på de få ukene jeg har gjort det her synes jeg ikke tingene jeg har gjort før er så skummelt lenger. Jeg synes det er helt supert. Det er en klisjé å si at man må utfordre seg selv, men man får det ikke bedre med mindre man gjør en innsats selv.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram