KOMMENTARER

Filmfestivalen i Cannes

Tarantino er tilbake i Cannes. Men hvor er kvinnene?

Verdens viktigste filmfestival dyrker særegne filmskapere - i den grad at noen får klippekort.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD: For første gang er Hollywoods kanskje to største mannlige stjerner sammen på lerretet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): Quentin Tarantino skal ikke ha forlatt klipperommet på flere måneder, men rakk så vidt å trykke seg gjennom døren som sto på klem for ham. Filmskaperens nye film, «Once Upon A Time in Hollywood», var en av de siste filmene som ble innlemmet i hovedkonkurransen for filmfestivalen i Cannes, som har sin åpningsdag i dag. Filmfestivalen har likt å holde fast ved filmskaperne de anser som «sine», og Tarantino er definitivt en av dem: Det var i Cannes han vakte oppsikt med «Reservoir Dogs» i 1992, og i Cannes han vant den gjeve Gullpalmen for «Pulp Fiction» i 1994.

Filmfestivalen har alltid vært en maurtue av de store hvalene og de sultne små fiskene, stjernene og stjerneregissørene som voktes av en hær av vakter og PR-folk, og de ukjente og ivrige som hopper opp og ned og håper at de rette menneskene vil se og like filmen deres. Her er også alle som er midt i mellom, og, ikke minst, alle som har vokst fra liten til stor under palmekronene på Croisetten. Tarantino er en av dem; Ryan Coogler, som regisserte den banebrytende blockbusterne «Black Panther», fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Cannes med «Fruitvale Station». Også han har vært omhyggelig med å vende tilbake til åstedet. På årets program finnes Cannes-gjengangere som Ken Loach, Abdellatif Kechiche, Terrence Malick og Pedro Almadóvar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.