Tarantino-premiere utsatt etter skytemassakren

Inneholder brutale voldsscener.

(Dagbladet): Quentin Tarantinos siste film skulle egentlig ha en storslått premiere med hylende fans, lynende blitzer og stjerner på den røde løperen i Los Angeles.

Men alt ble avlyst mandag på grunn av skoleskytingen i Connecticut fredag, melder Reuters.

- Våre tanker og bønner går til familiene i tragedien i Newtown, og i denne nasjonale sørgeperioden har vi besluttet å stå over vårt planlagte event, sier en representant for produksjonsselskapet The Weinstein Company til nyhetsbyrået.

Endret sendeskjemaet «Django Unchained» er en pastisj over spaghettiwestern og handler om en tidligere slave som slår seg opp som dusørjeger i det ville vesten. Den skal - som regissørens øvrige filmer - inneholde sin posjon og vel så det av brutale voldsscener og svart humor.

En kilde i produksjonsselskapet har imidlertid nektet for at avlysningen har sammenheng med bestemte scener i filmen.

Også den nye Tom Cruise-filmen, «Jack Reacher», og Billy Crystal-komedien «Parental Guidance» fikk sine premierer avlyst i helga. Amerikanske TV-kanaler endret sine sendeskjemaer, blant annet ble nye episoder av tegnefilmseriene «Family Guy» og «American Dad» droppet ifølge BBC News.

Popsangerinna Kesha skal nok også ønske at hun hadde valgt en annen låt enn «Die Young» som sin siste single. Den ble kjapt fjernet fra alle radioenes spillelister og stupte på nedlastingsstatistikken etter tragedien i Newtown.

Kan påvirke I intervjuer i helga ga Quentin Tarantino uttrykk for at han er mektig lei av at filmer får skylda når tragedier skjer.

- Ærlig talt, det er en western, sa regissøren.

Hovedrolleinnehaveren Django Unchained, Jamie Foxx, var av en annen oppfatning.

- Vi kan ikke snu ryggen til og late som om vold i filmer og alt annet vi gjør ikke har noen påvirkning. For det har det, sa han.

BLODIG: Som vanlig sparer ikke Quentin Tarantino på blodet. Foto: The Walt Disney Company Nordic
BLODIG: Som vanlig sparer ikke Quentin Tarantino på blodet. Foto: The Walt Disney Company Nordic Vis mer