Tarantino skryter av Gibson

«Kill Bill»-regissør Quentin Tarantino topper kinolistene og er fascinert av Gibsons «The Passion of the Christ».

LOS ANGELES (Dagbladet): - Filmen er en av de mest brilijante visuelle historiefortellingene jeg har sett. Jeg kan ikke begripe at en skuespiller kunne regissere en slik film. Dette er den mest visuelle filmen laget av en skuespiller siden Charles Laughton laget «The Night of the Hunter». «The Passion of the Christ» er riktig nok 15 ganger mer visuell enn Laughtons film, men poenget mitt er at «the Passion of the Christ» har en enorm kraft. Den er veldig voldelig, nesten så voldelig at jeg synes den ble morsom, sier Tarantiono til LA Weekly.

Bill til topps

Denne helga klatret Tarantinos nye film, «Kill Bill volume 2», ikke uventet til topps på kinolista i USA. Over 25 millioner dollar spilte den kritikerroste filmen, som har Norgespremiere kommende fredag, inn under åpningshelga. Samtidig har \'Kill Bill volume 1\' på DVD allerede solgt i to millioner eksemplarer.

Krise i Disney

Den meget omdiskuterte \'The Passion of the Christ\' har hittil spilt inn 500 millioner dollar, vel 3,5 milliarder kroner, verden over, en film regissør Tarantino godt kunne ha tenkt seg at han hadde laget selv.

- Jeg er svært fascinert av filmen, og av Mel Gibson, understreker Tarantino.

Mens både Tarantino og Gibson har all grunn til å glede seg, er det full krise i Disney-konsernet etter at storfilmen «The Alamo - frihetens pris» flopper totalt på kino i USA. Filmen har kostet 140 millioner å lage og har på to helger bare spilt inn 16 millioner dollar.

«Kill Bill vol. 2» har Norges-premiere 23. april.

<B>TIL TOPPS:</B> Hevntoktet «Kill Bill vol 2» gikk til topps på de amerikanske kinolistene.
IMPONERER:</B> Mel Gibsons film om Jesu\' lidelseshistorie imponerer Quentin Tarantino.