DÅRLIGE DAGER: Manuset til Quentin Tarantinos «The Hateful Eight» har for lengst funnet veien til nettet. Nå går Tarantino til sak mot bloggnettverket Gawker, som var blant de første som lenket til en nedlastbar versjon. FOTO: SCANPIX/AP
DÅRLIGE DAGER: Manuset til Quentin Tarantinos «The Hateful Eight» har for lengst funnet veien til nettet. Nå går Tarantino til sak mot bloggnettverket Gawker, som var blant de første som lenket til en nedlastbar versjon. FOTO: SCANPIX/APVis mer

Tarantino tar blogg til retten etter manuslekkasje

Krangler om lenke.

(Filtermagasin.no): Regissør Quentin Tarantino er virkelig på krigsstien.

I forrige uke ringte en rasende Tarantino til nettstedet Deadline for å fortelle at han dropper planene om å spille inn sin nye film «The Hateful Eight», etter at en uferdig versjon av manuset begynte å sirkulere i Hollywood.

Nå tar Tarantino bloggnettverket Gawker til retten, etter at nettsiden Defamer (som Gawker eier) postet en lenke som gjør leserne i stand til å laste ned manuset i sin helhet.

Nektet å fjerne I rettspapirene heter det at Gawker Media har gjort grensesprengende journalistikk til sin forretningsmodell.

- Men denne gangen gikk de for langt. I steden for kun å publisere en nyhetssak om at manuset sirkulerer i Hollywood uten hans tillatelse, gikk Gawker Media over streken ved å skryte av at de var den første kilden der man kunne få lest hele filmmanuset ulovlig, heter det i søksmålet.

Defamer forsvarer seg med at de ikke la «The Hateful Eight»-manuset opp på nettet selv, men bare lenket til en versjon noen hadde publisert via en tredjepart.

Derfor nektet de også å fjerne lenken da Tarantinos advokater tok kontakt.

Mistet lysten Tarantino hadde planer om å utgi «The Hateful Eight»-manuset som bok, etter at han droppet filmprosjektet som følge av lekkasjene.

Ifølge Tarantino hadde han bare gitt filmmanuset til seks personer i Hollywood, da han forstod at det var kommet uvedkommende i hende.

Blant de hovedmistenkte for lekkasjen, ifølge Tarantino, var folka rundt Bruce Dern og Michael Madsen, som begge var tilbudt roller i filmen.

- Jeg vet ikke hvordan disse jævla agentene jobber, men jeg kommer ikke til å lage denne filmen nå. Jeg kommer til å publisere manuset, og det er det. Jeg har gitt det til seks mennesker, og hvis jeg ikke kan stole på dem mister jeg helt lysten til å lage filmen. Jeg er ferdig og kommer til å gjøre noe annet. Det er mer der det kom fra, sa han.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.