KOMMENTARER

Tåregass for Europa

Hvis du vil bli rik raskt, invester i tåregass. Det er Europas fremtid.

TÅREGASSING:  Flyktninger som prøvde å krysse grensen fra Hellas til Makedonia ble møtt med tåregåss.  / AFP / DIMITAR DILKOFF
TÅREGASSING: Flyktninger som prøvde å krysse grensen fra Hellas til Makedonia ble møtt med tåregåss. / AFP / DIMITAR DILKOFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er over for Europa. Utenriksminister Børge Brendes utenrikspolitiske redegjørelse i Stortinget tidligere i uka, levnet lite håp for kontinentet som har vært ute mang en vinternatt før opp gjennom historien. Men en mer dystopisk analyse har knapt vært levert fra noen utenriksminister i etterkrigstida.

Det er grunn til å bli redd, er budskapet. Men ut av frykt og kaos, oppstår nye muligheter. Politisk selvfølgelig, men også økonomisk. Vi må tenke innovativt.

Mange vil legge skylda på flyktningene for at Europa bryter sammen. Det vil si, all verdens mennesker som kommer til Europa i hopetall på flukt fra krig og fattigdom uten visa og hotellplass. De kommer ikke i turistbusser eller cruisebåter. De er kjipere enn tyskere i bobil langs norskekysten. Ikke kjøper de billetter til show i West End, eller besøker Louvre.

Det er rett og slett mennesker vi ikke har bruk for, hvis vi tenker tradisjonelt. Riktignok sørger de for belegg på høyfjellshotell utenom sesongen, men i lengden er de ikke bidragsytere til den lokale økonomien. De kjøper ikke dagpass i heisen i Hemsedal. Eller en vaffel og kaffe til 81 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer