Tårene spredte seg på Valle Hovin, da Springsteen sang «My City Of Ruins»

- De vi mistet er med oss i kveld.

TRØSTENDE ORD: Bruce Springsteen og the E Street band har selv mistet mange de er glad i. I kveld spilte de på Valle Hovin i Oslo. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
TRØSTENDE ORD: Bruce Springsteen og the E Street band har selv mistet mange de er glad i. I kveld spilte de på Valle Hovin i Oslo. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bruce levde opp til rollen alle hadde tilskrevet ham i kveld, og sviktet ikke et Oslo-publikum som kvier seg for ettårsmarkeringen av 22/7.

- Dette er en sang jeg skrev til min hjemby da den kjempet for å komme seg på beina. Etterhvert ble det mange flere farvel til mennesker vi mistet. De vi har mistet er med oss i kveld. Jeg hører dem i stemmene deres. Denne er til dere, Oslo, sa Springsteen, før han sang «My City Of Ruins», som trøstet USA etter 9/11.

40.000 hender holdes høyt på Valle Hovin, og taket som ikke er der, løftes.

- Det er en god ting å gjøre disse kveldene til et minne om våre døde kamerater, sier Little Steven i dokumentaren «Wrecking Ball: A Conversation with Bruce Springsteen».

«Come on, rise up!», synger Springsteen gang på gang fra scenen. Tårene melder seg i øynene til publikum.

Mistet sine egne I fjor mistet Springsteen og the E Street Band sin gode venn og saksofonist gjennom 39 år. Clarance Clemons, også kalt «Big Man» og «C», døde av hjerneslag i juni 2011.

- Å miste Clarence, var som å miste et grunnelement - som å miste regnet eller lufta, forteller Bruce Springsteen i dokumentaren.

Bandet slet lenge med å finne noen som kunne spille i Clemons sted. I går kveld stod Clarance Clemons` nevø, Jake Clemons, med saksofon på scenen i Oslo, sammen med en hel blåserekke.

I 2008 døde Danny Federici, som spilte sammen med Springsteen siden 1969, og var et sentralt medlem i the E Street band da de startet opp i 1972.
  Pumpet opp tempoet Springsteen startet med en hyllest til ofrene, før han leverte et «house party» til publikum.
- Are you ready for a house party?, spør «The Boss».

Og det ble det. Bruce henter plakater fra sine tilhengere, og sammen med Little Steven synger han så blodårene buler.

Konserten er en del av verdensturneen «The Wrecking Ball Tour», som fører «The Boss» videre til konserter i Bergen mandag og tirsdag neste uke. «The Boss» er kjent for å være en folkelig artist og har et nært forhold til fansen. Springsteen har blant annet restriksjoner mot høye billettpriser.

Populær Den norske fansen er trofaste mot «Born in the USA»-sangeren. Pågangen før årets opptredener var ifølge arrangør Live Nation enorm. Hele 84.000 billetter til de tre konsertene ble revet bort på et par timer.

Ifølge fan-nettstedet Springsteen.net skal 390.000 konsertbilletter være solgt i Norge fra 1981 til 2012 - fordelt på 16 opptredener.

Springsteens siste album, «Wrecking Ball» fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer