Tårevåt avskjed for Jon Stewart

Hadde siste sending etter 16 år.

(Dagbladet): Selv ikke USAs fremste satiriker klarte å holde følelsene unna da det var tid for å takke av etter 16 år med «The Daily Show».

Jon Stewart måtte gjentatte ganger kjempe mot tårene, og sprakk i stemmen da han etter Bruce Springsteens musikalske innslag tok mikrofonen for å si farvel en siste gang.

Irriterende god Det skriver The Hollywood Reporter i sitt referat fra den historiske tv-sendinga, der alle bidragsytere og korrespondenter som har vært innom, deltok med sine hyllester av den avtroppende programlederen.

Det inkluderte naturligvis Stephen Colbert, som skal ta over for David Letterman i «The Late Show» og angivelig forlot manus da han takket Stewart for innsatsen.

- Du har vært irriterende god i jobben. Alle oss som har vært så heldige å jobbe med deg er blitt bedre på det vi gjør fordi vi har sett hvordan du har gjort det, sa Colbert ifølge New York Times.

Flere politikere som har vært målskive for Stewarts vitsing, bidro også i en forhåndsinnspilt montasje - deriblant presidentkandidat Hillary Clinton, visepresident John Kerry og tidligere presidentkandidat Jon McCain, hvis siste ord simpelthen var «so long, jackass».

Oppfattes som nyhetskilde Helt siden februar har det vært kjent at Jon Stewart skal forlate showet på Comedy Central.

52-åringen har ledet programmet siden 1999, løftet det til nye popularitetshøyder og blitt en maktfaktor i amerikansk politikk - med klar slagside mot de konservative.

- Problemet er at mange ikke ser at han jo egentlig er en humorist. Mange unge amerikanere oppgir Stewart som en nyhetskilde, som er problematisk da han opererer med en masse klisjeer som ikke gjenspeiler virkeligheten, kommenterte Alexander Ibsen i det norske konservative tidsskriftet Minerva overfor Dagbladet i går.

«The Daily Show» fortsetter med komikeren Trevor Noah som ny programleder. Han har allerede fått en røff start etter at han ble annonsert som Jon Stewarts etterfølger. Fans av programmet finkjemmet umiddelbart hans bidrag på de sosiale medier og fant de de mente var både rasistiske og kjønnsdiskriminerende vitser.

SISTE NATT MED GJENGEN: Jon Stewart omfavnes av The Daily Show-staben etter at siste sending var tilbakelagt i går. Foto: NTB Scanpix
SISTE NATT MED GJENGEN: Jon Stewart omfavnes av The Daily Show-staben etter at siste sending var tilbakelagt i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer