Tårevåt avskjed for Skappel

- Det er tøft, vemodig og veldig deilig, sier programlederen som gir seg etter 13 år.

BERGEN (Dagbladet): Dorthe Skappel har ledet Gullruten gjennom 13 år, men i dag ble det klart at hun gir seg som programleder for den årlige bransjeprisen.

- Det er tøft, vemodig og veldig deilig. Det er som å ha vært på oppløpssiden i maraton, og nå er jeg i mål. Jeg er samtidig veldig stolt, og jeg hadde trodd jeg skulle gråte enda mer, sier Skappel til Dagbladet.

Ikke i salen neste år Hvert år har det vært knyttet stor forventing til Skappels sceneantrekk, og hun har både blitt firt ned fra taket og kommet ridende inn på hest.

FIKK SANG:  Gullruten ble i kveld avsluttet med at A1 og Lene Nystrøm sang en sak for Dorthe Skappel. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FIKK SANG: Gullruten ble i kveld avsluttet med at A1 og Lene Nystrøm sang en sak for Dorthe Skappel. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

I kveld klarte hun ikke å skille ut et høydepunkt, men innrømmer at hun vil savne den årlige prisutdelingen.
 
- Jeg kommer til å savne det veldig, det vet jeg at jeg kommer til å gjøre, men neste år skal jeg ikke sitte i salen eller foran tv-en. Jeg skal dra på hytta og grave i jorda, for jeg tror ikke at jeg orker å se på, sier Skappel.

Angrer ikke Kvelden skal hun markere med mannen Jon, datteren Marthe, søsteren som hadde designet kveldens smykker og hele Gullruten-crewet.

Skappel forteller at det blir flere tårer i løpet av nappa, men insisterer på at hun ikke angrer

TAKKET FOR SEG: Skappel sendte ut et slengkyss fra scena i Grieghallen. 

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TAKKET FOR SEG: Skappel sendte ut et slengkyss fra scena i Grieghallen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

-Ikke i det hele tatt. Jeg visste jeg ville gi meg på et tidspunkt hvor jeg følte at jeg hadde kontroll. Det var mitt valgt, og jeg føler at der er helt riktig, sier Skappel.

- Vil du savne å kle deg opp?

SOLTE SEG I SCENE-LYSET:  Under sin siste sending i Grieghallen i kveld.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SOLTE SEG I SCENE-LYSET: Under sin siste sending i Grieghallen i kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Ja, det tror jeg. Jeg må innrømme at jeg ikke er den beste til å gå rundt i sånne kjole og høye hæler, men jeg vil nok savne den føelsen av å være fin. Det er veldig magisk å gå ut på scenen og gå ut scenen i Grieghallen og være midtpunkt for en stakket stund, det er veldig kult, sier Skappel.

SISTE SENDING:  Det ble flere sceneskift også for Dorthe Skappel i kveld, som har ledet Gullruten for aller siste gang.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SISTE SENDING: Det ble flere sceneskift også for Dorthe Skappel i kveld, som har ledet Gullruten for aller siste gang. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer