Tårevåt avskjed

«Friends»-gjengen spilte i helga inn siste episode av den populære tv-serien. Nå går de seks vennene hver til sitt. Jennifer Aniston har vidåpne karrieremuligheter.

LOS ANGELES (Dagbladet): Men denne helga var først og fremst vemodig for Aniston og resten av vennegjengen. Etter ti år var det ubønnhørlig over for «Friends», eller «Venner for livet», som serien heter på TV2.

Trist avskjed

- Dette er rett og slett trist og vondt, sier Aniston. Hun var blank i øynene etter siste innspilling i Warner Bros.' studio 24 i Burbank, utenfor Los Angeles.

- Dette her var tøffere enn jeg hadde regnet med, medgir Lisa Kudrow.

Ikke så rart: Friends-gjengen har jobbet tett sammen i ti år, blitt nære personlige venner - og skapt tv-historie. Nettopp derfor måtte også «Friends» ta slutt, mener Matthew Perry.

- Vi har fått muligheten til å gjøre dette framfor halvdårlige filmer. Vi har fått gjort noe vi elsker. Nei, vi har vært utrolig heldige, konkluderer han.

Tv-historie

Under strenge sikkerhetstiltak ble «Friends» avrundet med en timelang episode, som vil bli vist i USA 6. mai. Ingen detaljer om hva som skjer med Monica, Chandler, Phoebe, Rachel, Ross og Joey er kommet ut, men de sier farvel til tv-seerne fornøyde og optimistiske.

- Alle karakterene ender vel opp sånn rimelig klare for en ny begynnelse, og jeg tror publikum vil føle at det er et riktig steg for alle, sier David Schwimmer, mest kjent som nerden Ross.

De seks skuespillerne startet som ukjente profiler, men greide å skape en serie som følges av millioner av tv-seere over hele verden. Ikke minst i Norge har serien samlet flere hundre tusen mennesker ukentlig, i år etter år.

God butikk

Suksessen har ført skuespillerne til store stjerner - og til å bli noen av de aller best betalte tv-skuespillerne i historien. En million dollar, vel sju millioner kroner, har de tjent de siste åra - pr. episode!

De seks skuespillerne bak en av tv-historiens mest lønnsomme tv-serier har med andre ord ingen økonomiske bekymringer. Det har heller ikke det amerikanske tv-selskapet NBC - og fjernsynsstasjoner i verden for øvrig - hatt, ettersom annonsørene har kjempet om å få reklamespotene rundt tv-serien. Siste episode av serien, som trolig vil bli sett av vel 30 millioner mennesker i USA, vil ventelig bringe inn 70 millioner dollar i annonseinntekter.

OVER OG UT: I helga ble «Friends»-eventyret avsluttet. Gjengen hadde sin siste innspilling i studio 24 hos Warner Bros. i Burbank, like ved Los Angeles.