Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tårevått Dizzie-farvel

TØNSBER (Dagbladet)G: - Det siste nummeret gjorde jeg med gråten i halsen, sier Yngvar Numme. Etter 42 år og 6000 forestillinger spilte de gamle vennene i Dizzie Tunes sammen for aller siste gang i går.

- Hva gjør du nå framover? ville journalisten vite.

- Dusje, svarte klovn og trommeslager Tor Erik Gunstrøm.

Så var Dizzie Tunes-eventyret ute. I går kveld var 300 venner, kjente og samarbeidspartnere gjennom den over 40 år lange karrieren samlet i Bankettsalen på Hotell Klubben i Tønsberg. Yngvar Numme, Tor Erik Gunstrøm, Einar Idland, Øyvind Klingberg og Svein Helge Høgberg ga det litt høytidelig stemte publikummet det det ville ha:

musikk, dans, sang og latter. I tillegg var det denne kvelden mange triste tårer å se, både i salen og hos gutta på scenen.

Grethe gråt

- Under det siste nummeret måtte jeg prøve å tenke på andre ting enn at vi sto her for siste gang, forteller Yngvar Numme i garderoben etter den aller siste forestillingen.

- Men til tross for det vemodige i at vi nå gir oss, er jeg veldig glad for at vi slutter mens vi er på topp. Vi gjør rett og slett det samme som Koss, smiler Dizzie-sjefen.

Rundt ham er det tett av folk som vil gi Dizzie-gutta en klem etter alle disse årene. Grethe Kausland som har jobbet tett med gjengen i 25 år, gråter åpenlyst.

- Dette er det eneste sølvbryllupet jeg får oppleve, sa Grethe og tørket tårer.

Trøst fra Thomas

Stemningen i den stinne garderoben er vemodig. Folk prater lavt om det som hadde skjedd, og om hva som skulle komme i framtida.

- Vi slutter mot min vilje. Så ærlig må jeg kunne være. Dette er en vemodig kveld for meg, sier pianist Øyvind Klingberg og kjemper med tårene.

Yngvar Numme får trøst av sønnen Thomas og svigerdatter Anette Walter. Det unge paret er tydelig stolte over far og svigerfar.

- Jeg grein og grein, sier Thomas, kjent fra ungdomsprogrammet «Trigger» på NRK.

Suksess i Sverige

I går kveld var det tida for oppsummeringen av den lange, suksessfylte karrieren for vennegjengen fra Porsgrunn og Skien. De spilte første gang sammen som Rex Band i 1959, men hva har egentlig vært høydepunktet i Dizzie Tunes-historien?

- Oi! Alle vellykkede premierer har vært høydepunkter, men jeg tror jeg vil si at det største var da 800 mennesker ga oss stående applaus oppe på bordet etter det siste showet på Hamburger Börs i Stockholm midt på 80-tallet, svarer Numme.

I framtida skal Numme og Gunstrøm lage lørdagsunderholdning på TV2. Men Numme lovet at Dizzie Tunes aldri mer kommer til å opptre sammen.

- Det ville vært dumt å prøve igjen. «Jubel Jubileumsshow» har vært en skikkelig suksess, og det er lurt å gi seg nå, sier Numme.

Så klemmer han sønnen Thomas og oppsummerer det 42 år lange eventyret med følgende ord:

- Jeg er fryktelig stolt. Vi har hatt en helt utrolig karriere.

<B>OG SÅ LATTER, SÅ KLART:</B> Tårer og latter om hverandre - Dizzie Tunes gutta og jentene greier ikke å være triste i hverandres selskap.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media