Tårevått gjensyn med Herborg

- Er det mulig å få slippe inn til divaen? flirer Kenneth Sivertsen. Han var æresgjest i Herborg Kråkeviks garderobe etter showet hennes i går kveld. Tårene skvatt under gjensynet.

- Undertøysscenen kunne du spart deg. Den var vulgær, fleiper Kenneth.

- Jeg hørte at du var der! Jeg hørte latteren din - og at du sang på «Ottar og dei», sier Herborg.

Hun klemmer Kenneth, og dumper ned etter en og en halv times solooppvisning. Kenneth har brøytet seg vei bak kulissene for å gratulere. På Herborgs store premierekveld var han travelt opptatt med sitt eget show i Ålesund, men i går fikk han endelig benket seg i den utsolgte salen på Scene West Victoria i Oslo.

Rørt til tårer

- Jeg grein i ett sett! Dette var rørende - og en veldig sterk opplevelse for meg, innrømmer Kenneth.
Han måtte opp med de mørke solbrillene flere ganger i løpet av forestillingen. De musikalske samarbeidspartnerne og kjærestene gjennom mange år står nå på hver sin scene, men utelukker ikke et nytt samarbeid en gang.

- Herborg var skammelig bra, understreker Kenneth. Minnene strømmet på mens hans så sin tidligere partner forføre publikum med sin særegne musikalske verden og sine spinnville parodier.

- For meg ble denne kvelden en reise tilbake til vår første morgen sammen på Moster på Bømlo. Vi spiste frokost, og Herborg prøvde å lære utenat «De høye fjelle» av Bjørnstjerne Bjørnson. Nå sitter jeg her i salen, sju- åtte år etterpå, og så kommer akkurat den teksten, sier han.

Ingen Higgins

Både Kenneth og Herborg er opptatt av å blande humor og glede i arbeidet sitt.

- Humor er veldig alvorlig - og alvor er også veldig alvorlig, sier Kenneth.

- Sorgen og gleden de vandrer tilhope, sier Herborg skjevt med stemmen fra sin Kari Bremnes-parodi.

- Herborg er et menneske som har noe helt spesielt i seg, dette udefinerbare mellom gråt og latter. Som skapende menneske har jeg lett etter akkurat det i all min tid, sier Kenneth anerkjennende.

- Eliza Doolittle dukker opp i «Herborgs verden». Føler du deg som professor Higgins i kveld, Kenneth?

- Herborg vil jo framstille det slik, men jeg mener at hun gir meg altfor mye av æren. Hun hadde selv talentet, jeg var bare en fødselshjelper.

- Å, du er nå snill, smiler Herborg, som har dedisert sin soloplate til Kenneth.
- Jeg hadde aldri kunnet gjøre dette uten alt jeg har lært av Kenneth.

Trofast type

- Var det distraherende å ha Kenneth i salen?

- Nei, det var inspirerende. Han er min mest trofaste publikummer, ikke en sånn sur kollega som er ute etter å ta deg.

- Ikke for å skryte av meg selv, men mye av den fineste musikken var jo min, smiler Kenneth.

- Og mange av numrene kjente jeg godt igjen fra vår kabaret. Men derfra tar jeg jo en del ting selv.

«Herborgs verden» spilles til slutten av juni, mens Kenneth skal på veien igjen med showet «En kraftig aften med Kenneth Sivertsen».

- Det blir premiere i en av de store byene, men ikke i Oslo. Det ville blitt som å hoppe etter Herborg. Og det ville vel ikke tatt seg ut heller!

SAMMEN IGJEN: - Nei, vi vil fortsatt ikke kommentere om vi er kjærester, sier Herborg Kråkevik og Kenneth Sivertsen. Men i går ble de i alle fall vennskapelig gjenforent.