Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tårevått møte med Eagles of Death Metal-sjefen

Spilte i Stocholm i går - klar for Oslo i kveld.

TILBAKE ETTER TERROREN: Eagles of Death Metal på konsertstedet Debaser Medis i Stockholm i går kveld. Det var bandets første konsert siden terroren i Paris for tre måneder siden. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB Scanpix
JESSE HUGHES: Fronfigur i Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, tok til tårene da han møtte pressen før konserten i går. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB Scanpix
GA ALT: Eagles of Death Metal ga alt under konserten på Stockholmsklubben Debaser Medis i går kveld. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB Scanpix
PUBLIKUM: Et stort og ekstatisk publikum kom for både hylle og høre Eagles of Death Metal på konsertstedet Debaser Medis. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB Scanpix
SLITER MED MINNENE: - Jeg har ikke mareritt om natta, jeg trenger ingen fæle drømmer - det holder lenge med de minne jeg har når jeg er våken, sier Jesse Hughes. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB Scanpix

I kveld spiller Eagles Of Death Metal sin andre konsert etter terrorattentatet på konsertstedet Le Bataclan i Paris for tre måneder siden.

I går spilte bandet i Stockholm, og det ble en sterk opplevelse - både for musikerne og publikum.

Tårer som renner Aftonbladet møtte sangeren og frontmannen Jesse Hughes før Eagles Of Death Metal gikk på scenen. Det ble et sterkt og gråtkvalt møte:

- Jeg tenker ikke å sette filter på mine følelser, sier Hughes i intervjuet.

- Jeg har ikke mareritt om natta, jeg trenger ingen fæle drømmer - det holder lenge med de minne jeg har når jeg er våken, sier Jesse Hughes mens tårene renner.

- Snakke er terapi 89 personer døde under Eagles Of Death Metal-konserten på konsertstedet Le Bataclan i Paris 13. november i fjor. Nå er bandet tilbake etter at turneen, som inkluderte et norgesbesøk, ble avbrutt av attentatet i Paris.

- Å snakke om det som skjedde, er terapi for meg.

- Folk sier at jeg er modig, men jeg er ikke det. Jeg sprang for mitt liv den kvelden, det er ikke modig. Men at fansen kommer og ser oss, er modig og inspirerende, sier Hughes.

Gjennomgikk rutiner Etter konserten på Sentrum scene i kveld, vender Eagles Of Death Metal tilbake til Paris. Den utsolgte oslokonserten har ikke ekstra sikkerhetstiltak, opplyser ledelsen ved konsertstedet til Dagbladet:

- Vi gikk gjennom alle sikkerhets- og servicerutinene våre etter Paris-terroren.

- Vi har ikke økt sikkerhet eller satt inn andre tiltak enn de vi til enhver tid har. Vi ønsker at folk skal ha en hyggelig opplevelse og ikke bekymre seg, sier Roar Guldbrandsen, daglig leder på Rockefeller/Sentrum Scene.

Politiet kommer ikke Arrangøren har heller ikke vært i kontakt med politiet. At Eagles Of Death Metal ble offer for terroren, antas å være tilfeldig - fordi det var dem som tilfeldigvis spilte på Le Bataclan den skjebnesvangre kvelden.

Det blir folksomt på Sentrum Scene i kveld. Konserten er utsolgt, som betyr 1750 solgte billetter.

- Vi har ingen planer om å være til stede på konserten. Det blir neppe noen tiltak fra vår siden, sier Tor Grøttum, operasjonsleder i Oslo-politiet til Dagbladet.