Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tarjei Vesaas debutantpris for 2015 til Kenneth Moe

- Filosofisk, aforistisk og erkjennende prosa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 I begrunnelsen for tildelingen til «Rastløs» heter det blant annet:

- Årets prisvinner imponerer med en filosofisk, aforistisk og erkjennende prosa. Gjennom konsise og utholdende fragment, undersøker forfatteren en ung manns ensomhet, selvforakt og depresjon, begjær og kjærlighetssorg. I dette eksistensielle nullpunktet blir litteraturen både redningen og hindringen.

- Foreningen av det banale og det høyverdige, det nedrige og det lærde gjør «Rastløs» til et underlig og motsetningsfylt verk, som til tross for sine knappe hundre sider oppleves som uvanlig innholdsrik, heter det videre.

Kenneth Moe er oppvokst utenfor Larvik, men bor nå i Oslo. Han har gått forfatterstudier i Bø, Bergen og Lillehammer. For tiden er han tilkallingsvikar på diverse lager og etter eget utsagn blakk på en helt uromantisk måte, ifølge forlagets presentasjon.

Da Tarjei Vesaas stiftet prisen i 1964, ville han at prisen hvert år skulle gå til en talentfull, ung debutant - helst ikke over 30 år. Prisen ble innstiftet med pengene Vesaas mottok som vinner av Nordisk råds litteraturpris samme år.

(NTB)