Tarmen - kroppsdelen som nordmenn er blitt opptatt av

Hvis vi tar utgangspunkt i boksalget.

SKREV BOK: Tyske Giulia Enders har skrevet en bok om tarmen, og skutt blink. «Sjarmen med tarmen» er en hit over alt. Foto Nicolò Campo/NTB Scanpix
SKREV BOK: Tyske Giulia Enders har skrevet en bok om tarmen, og skutt blink. «Sjarmen med tarmen» er en hit over alt. Foto Nicolò Campo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er blitt opptatt av tarmen, den mange meter lange pølsa som omdanner næringsstoffer og transporterer avfallsstoffer.

Tarmsjarm, tja... Hvis vi skal tro på Bokhandlerlista, som omfatter alle landets store bokhandlere, så er vi nordmenn blitt svært så interessert hva som skjer mellom magen og rompa.

Giulia Enders «Sjarmen med tarmen» blant Cappelen Damm største salgssuksesser i år.

Boka ligger på tredje plass på Bokhandlerlistas sakprosaoversikt. Det er ikke bare nordmenn som har kastet seg over boka om organet vi ikke forbinder med sjarm, men hele Europa har latt seg fascinere av den tyske forfatterens vittige og informative bok.

Ikke mye sexy Mediene skriver spaltekilometer og tonnevis av gigabytes om menneskekroppen. Om skjønnhetspleie og slanking, om lidelser og sykdom, om underliv og lidenskap. Men tarmen, da?

Tarmen, det er ikke så mye sexy med dette organet.

- Nei, det er nok langt flere organer som er mer sexy enn tarmen, hvis jeg kan si det sånn. Men tarmen er mer enn et transportrør, sier leder av Norsk forening for allmennmedisin (NFA), Petter Brelin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer