2016: The Legend of Tarzan går nå på
&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">kino i Norge, med svenske Alexander&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Skarsgård i hovedrollen som Tarzan, og&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">australske Margot Robbie i rollen som&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Jane. FOTO: NTB SCANPIX</span>
2016: The Legend of Tarzan går nå på  kino i Norge, med svenske Alexander Skarsgård i hovedrollen som Tarzan, og australske Margot Robbie i rollen som Jane. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Tarzan-skikkelsen er den moderne mannen

Stumfilmens Tarzan-skikkelse ga den moderne mannen en kropp, som behersket naturen, også sin egen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Tarzan er tilbake på filmlerretet. Ja, Tarzan kommer visst alltid tilbake. Det er fordi han i over hundre år har bidratt til å definere den moderne mannen. Tarzan er dannet og dyrisk. Han tørster etter kunnskap, etter kultur, men er vel så mye kropp - natur.

Dagens karrierebevisste og kroppsfikserte unge menn stammer fra Tarzan-skikkelsen. Hans erotiske tiltrekning ble definert gjennom Jane, professordatteren. Ekspedisjonen hun tilhørte av offiserer og smarte vitenskapsmenn var hjelpeløse i jungelen. Men den gåtefulle, lettkledde Tarzan-skikkelsen beskyttet dem mot farer og sørget for føden. Jane likte det hun så.

«Hvithud»Det norske publikum ble introdusert for Tarzan-skikkelsen på kino i 1918, i stumfilmens tid. Brølet var den gang lydløst. Tarzan of the Apes var regissert av Scott Sidney, med Elmo Lincoln i hovedrollen. Fettprosenten lå et godt stykke over dagens Tarzan, i Alexander Skarsgårds skikkelse. Filmen ble en braksuksess på norske kinoer, ikke kun på grunn av en fengslende historie, men også fordi den inneholdt scener med afrikanske villdyr. Det ble et trekkplaster i seg selv.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn