Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tåspiss med superlim

«I rampelyset» handler om at livet er en prøvelse. Selve filmen er den største prøvelsen.

Et nytt kull er begynt på den prestisjefylte ballettskolen American Ballet Academy. Det mistilpassede, vakre talentet Jody Sawyer (Amanda Schull) deler rom med trasne Eva Rod-riguez (Zoe Saldana) og den bulimiske perfeksjonisten Maureen (Susan May Pratt).

Som en gjennomsnittlig high-school-film blir dette kampen om vekta, om sceneplassen og om førstedanseren Coopers gunst (Ethan Stiefel).

En dansefilm blir fort en avveining mellom god dans eller godt skuespill, med mindre man lar danserne danse og bruker skuespillere til snakkinga («Fame»).

«I rampelyset» er forutsigbar, uinteressant og fylt av tå-spissdansere som knapt har spilt i film før. Det er en prøvelse å følge det som må sies mellom dansenumrene - som er spektakulære nok - men akk så åttitalls.

Når danserebellens frekkisnummer åpnes med en Michael Jackson-låt fra Thriller-tida; når elevene får sin søte hevn med et russerevynummer og kjører en Harley-sykkel inn på ballettscenen; når ballettborgerskapet får seg en real pilluta-deg av svartsminkede dansere i røde, blanke dansedrakter i avslutningsnummeret - da vil vi unge gå hjem.

<B>BILL MR.</B> Kan danse, vil bli skuespiller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media