FIKK REFS: En tastefeil lå til grunn for TV 2s lave prosent av europeisk innhold. Nå beklager medietilsynet feilen. Foto: NTB Scanpix
FIKK REFS: En tastefeil lå til grunn for TV 2s lave prosent av europeisk innhold. Nå beklager medietilsynet feilen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tastefeil ga TV 2 Sumo-refs

Nå beklager medietilsynet feilen.

(Dagbladet): Tirsdag skrev Dagsavisen at TV 2 fikk kritikk i høringsrunden rundt EUs nye direktiv for kringkasting.

EUs direktiv om audiovisuelle medietjenester slår fast at allmennkringkastere skal sende minst 50 prosent europeisk innhold, men statistikk utarbeidet av medietilsynet viste at TV 2s strømmetjeneste kun hadde 13 prosent europeisk innhold.

I ettertid viser det seg at tallene fra medietilsynet ikke stemmer, og at det hele skyldes en tastefeil. I realiteten har TV 2 Sumo 43 prosent europeisk innhold. Det er betydelig høyere enn først antatt, men likevel lavere enn minstekravet for TV 2s lineære kanaler. Det skriver Kampanje.no.

– Medietilsynet beklager, og vil umiddelbart rette opp i dette, sier direktør Gudbrand Guthus til Dagsavisen.

TV 2s kommunikasjonssjef, Jan-Petter Dahl, sier til Dagsavisen at han ikke kjenner seg igjen i de første tallene. Han er imidlertid glad for at medietilsynet har ryddet opp.

- Vi regner med at de som ga TV 2 kritikk på bakgrunn av ukorrekte tall også ønsker å kommentere de faktiske tallene, hvor TV 2 Sumos europeiske andel faktisk er på 43 prosent og ikke 13 prosent. Dette er jo en betydelig forskjell, sier han til Dagsavisen.