Tatoverer fanger med Nintendo-hack

Kreative kriminelle.

(Dagbladet.no): Da det forrige uke ble kjent at det britiske fengselsvesenet hadde brukt 15.000 pund på å installere 120 PlayStation 2-maskiner i britiske fengsler, mottok spillbloggen Kotaku en epost fra en amerikansk leser, som jobber som fengselsbetjent.

Han kunne fortelle at spillmaskiner lenge hadde vært populære også i fengsler i USA, og at fengselsmyndighetene for det aller meste synes dette er et greit fenomen.

Men én spesiell spillkonsoll var imidlertid myndighetene kritiske til: Nintendo 64. Ikke på grunn av spillenes innhold, snarere hvordan fangene ble kreative i sin bruk av tilbehøret.

For at spillkontrolleren til Nintendo 64 skulle vibrere må man hekte på en egen rumble-pakke. Denne fant fangene raskt et annet bruksområde for - som hjemmelaget tatoveringspistol.

- Det er faktisk ganske lett. Det er ingen arbeidsrom i høysikkerhetsfengsler, så de gjør det på cella med batterier tapet til en liten sylinder (som en penn eller et sammenrullet papir). Motoren fra rumble-pakken er tatt ut og festet til toppen av sylinderen, og en nål tres gjennom sylinderen, skriver fangevokteren i eposten.

- Når maskinen skrus på vil nålen beveges opp og ned som i en symaskin. Nålen må dyppes i blekk, som de som regel henter fra kulepenn - men bruker gjerne også andre ting for forskjellige farger og uttrykk, skriver han videre.

Hvilke motiver fangene velger å tatovere seg med, sies det ingenting om. Men det er vel trygt å anta at det ikke er Mario-figurer som figurerer mest ...

TATOVERER SEG: Det er ikke et ukjent fenoment at innsatte i fengsler tatoverer seg. Noen blir imidlertid svært kreative for å få til dette. Fangen på bildet har forøvrig ikke benyttet seg av Nintendo-hacken. Foto: MONTASJE / AP
TATOVERER SEG: Det er ikke et ukjent fenoment at innsatte i fengsler tatoverer seg. Noen blir imidlertid svært kreative for å få til dette. Fangen på bildet har forøvrig ikke benyttet seg av Nintendo-hacken. Foto: MONTASJE / AP Vis mer