Tatt av fjellet

Og nå: Erlend Loe svarer på en kontaktannonse.

Erlend Loe er ute med ny bok. Den heter «Jotunheimen Bill. mrk 2469» og handler om en fotograf som bor på fjellet og som gjerne vil ha en kjæreste. Derfor svarer han på en kontaktannonse i Fjell og Vidde.

Svaret er ganske langt og inneholder veldig mange naturbilder. Bilder som er så fine at man nesten begynner å gråte. Bildene er tatt av Bård Løken.

- Det er jo Bård sitt prosjekt, dette her, sier Erlend Loe.

- Han har vært i Jotunheimen fram og tilbake i fem år, og for to år siden spurte han meg om jeg ville skrive en bok om Jotunheimen sammen med ham. Ifjor, i september, dro vi på tur sammen. Bård ville vise meg noen av favorittstedene sine. Vi var på Sognefjellet, på Fondsbu og på bre. Vi tok noen bilder og pratet litt. Og overnatta i Bårds naturfotografbil.

- Hva er en naturfotografbil?

- Det er en japansk bil, en Toyota HiAce, en sånn stor en med soveplass og kjøkken. Den er veldig fin.

- Hvorfor tror du det er slik at folk gjerne nevner «turer i skog og mark» i kontaktannonsene sine?

- Man har et bilde av mennesker som går i skog og fjell, og det bildet går ut på at disse menneskene er gode mennesker. Når man for eksempel sykler eller går i Nordmarka og treffer noen folk, så sier man jo «hei». Både til høyre og til venstre.

- Men man sier ikke «hei» alle steder?

- Nei, man sier ikke «hei» på vei opp til Ullevålsseter. Men man sier hei på småstier, for eksempel på småstiene mellom Maridalsvannet og Sognsvann. Der føles det alltid rart å gå forbi noen uten å si «hei». Men man tenker jo en del på hvem som skal si «hei» først. Det gjør i hvert fall jeg.

- Boka har blitt fryktelig fin.

- Synes du det?

- Ja.

- Det var hyggelig.

«Jotunheimen Bill. mrk. 2469» gis ut på Orion Forlag og er ute i sjappene nå.

NY BOK: Bård Løken (foran) og Erlend Loe har vært på tur i Jotunheimen. Der tok de noen bilder og pratet litt. Det ble det bok av.