«Tatt av kvinnen» slår tilbake

Boka selger igjen.

(Dagbladet.no): - Det er den verste boka jeg har lest! «Tatt av kvinnen» er selve grunnen til at jeg ikke leser norsk samtidslitteratur, utbrøt min kollega - kvinne, noen og tjue - da vi diskuterte Erlend Loes debutroman i redaksjonen her om dagen.

For etter at Petter Næss\' filmversjon hadde première på norske kinoer, har boka fått ny aktualitet. Og samme hva min kollega måtte mene: Den er også tilbake blant bokhandlenes bestselgere, med en fjerdeplass på pocketlista i uke 36.

På lista for ny skjønnlitteratur tar Paulo Coelhos roman «Heksen fra Portobello» tilsvarende plass. Lenger ned på lista debuterer Knut Faldbakkens kriminalroman «Nattefrost», Erik Grønners debutroman «Brent B» som handler om Statoil, og «Dyrene i jungelen» av Louise Sladen.

Tom Bakkelis dokumentar «Norges hemmelige krigere» debuterer på fjerdeplass på lista for generell litteratur. Som krigskorrespondent har han fulgt norske spesialstyrker i flere kriger, og boka inneholder fortellinger om operasjonene de har gjennomført i kamp mot terrorisme.

På samme liste har Astrid Nøklebye Heibergs alderdomsbok «Endring og undring» skjøvet ned biografiene om Einar Førde og Rolf Kirkvaag jr, som i fire-fem uker har dominert denne lista.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ:

FILM SKAPTE SALG: «Tatt av kvinnen» er filmatiser med Trond Fausa Aurvåg og Marian Saastad Ottesen i hovedrollene. Foto: FILMWEB
FILM SKAPTE SALG: «Tatt av kvinnen» er filmatiser med Trond Fausa Aurvåg og Marian Saastad Ottesen i hovedrollene. Foto: FILMWEB Vis mer