«Tatt av kvinnen» slår tilbake

Boka selger igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er den verste boka jeg har lest! «Tatt av kvinnen» er selve grunnen til at jeg ikke leser norsk samtidslitteratur, utbrøt min kollega - kvinne, noen og tjue - da vi diskuterte Erlend Loes debutroman i redaksjonen her om dagen.

For etter at Petter Næss\' filmversjon hadde première på norske kinoer, har boka fått ny aktualitet. Og samme hva min kollega måtte mene: Den er også tilbake blant bokhandlenes bestselgere, med en fjerdeplass på pocketlista i uke 36.

På lista for ny skjønnlitteratur tar Paulo Coelhos roman «Heksen fra Portobello» tilsvarende plass. Lenger ned på lista debuterer Knut Faldbakkens kriminalroman «Nattefrost», Erik Grønners debutroman «Brent B» som handler om Statoil, og «Dyrene i jungelen» av Louise Sladen.

Tom Bakkelis dokumentar «Norges hemmelige krigere» debuterer på fjerdeplass på lista for generell litteratur. Som krigskorrespondent har han fulgt norske spesialstyrker i flere kriger, og boka inneholder fortellinger om operasjonene de har gjennomført i kamp mot terrorisme.

På samme liste har Astrid Nøklebye Heibergs alderdomsbok «Endring og undring» skjøvet ned biografiene om Einar Førde og Rolf Kirkvaag jr, som i fire-fem uker har dominert denne lista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer