«Tatt av kvinnen»

Gjenkjennelig, elegant og morsomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Haugesund og ble svært godt mottatt. I Dagbladets anmeldelse sto det blant annet:

«Har anmeldere vært for snille med norske filmer de siste åra? Har det gått inflasjon i terningkast? Finnes det en egen skala for norske filmer? Jeg skal la den debatten ligge, men kan slå fast at «Tatt av kvinnen» er en usedvanlig velgjort film, uansett nasjonalitet – og den fortjener hvert eneste øye på terningen.

Bulldoser

Tematikken er velkjent, selv for dem som aldri vært i nærheten av Erlend Loes bok. (Hovedpersonen) flyter gjennom tilværelsens uutholdelige letthet uten å ta stilling til noe som helst før han må. Når bulldoseren Marianne brøyter seg inn i livet hans, har han lite å stille opp med, så han søker, som så mange menn, til det tause samholdet mellom likesinnede, her i svømmehallen og badstuen. Men etter hvert skjønner han at det er bare én som kan ordne opp i livet hans: Han sjøl.

Utmerket

Næss og co. lykkes svært godt i å overføre Erlend Loes småsurrealistiske univers til film. Næss lar sine skuespillere nærmest lese sine replikker. Det er et dristig valg, men det fungerer utmerket. Visuelt er det også bare pent å si. Klippingen er fiks, overgangene effektive. Se ikke bort fra at denne i større grad enn mange andre filmer, kan gjøre det bra ute i verden. Den er norsk nok, les: særpreget, til å skille seg u t, samtidig er tematikken universell.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer