«Tatt av kvinnen»

Gjenkjennelig, elegant og morsomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Haugesund og ble svært godt mottatt. I Dagbladets anmeldelse sto det blant annet:

«Har anmeldere vært for snille med norske filmer de siste åra? Har det gått inflasjon i terningkast? Finnes det en egen skala for norske filmer? Jeg skal la den debatten ligge, men kan slå fast at «Tatt av kvinnen» er en usedvanlig velgjort film, uansett nasjonalitet – og den fortjener hvert eneste øye på terningen.

Bulldoser

Tematikken er velkjent, selv for dem som aldri vært i nærheten av Erlend Loes bok. (Hovedpersonen) flyter gjennom tilværelsens uutholdelige letthet uten å ta stilling til noe som helst før han må. Når bulldoseren Marianne brøyter seg inn i livet hans, har han lite å stille opp med, så han søker, som så mange menn, til det tause samholdet mellom likesinnede, her i svømmehallen og badstuen. Men etter hvert skjønner han at det er bare én som kan ordne opp i livet hans: Han sjøl.

Utmerket

Næss og co. lykkes svært godt i å overføre Erlend Loes småsurrealistiske univers til film. Næss lar sine skuespillere nærmest lese sine replikker. Det er et dristig valg, men det fungerer utmerket. Visuelt er det også bare pent å si. Klippingen er fiks, overgangene effektive. Se ikke bort fra at denne i større grad enn mange andre filmer, kan gjøre det bra ute i verden. Den er norsk nok, les: særpreget, til å skille seg u t, samtidig er tematikken universell.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer