Tatt av lufta - fikk fallskjerm

Arne Krumsvik hadde visst om sin egen avgang i to uker. Men Kanal 24 hadde 30 millioner gode grunner til ikke å offentliggjøre det.

-  Det var svær viktig å få inn friske penger fra kanalens eier først. Mandag sto pengene - 30 millioner kroner - på konto. Da passet det at min avgang var to dager seinere, medgir eksredaktøren glatt overfor Dagbladet. Krumsvik gjør like glatt en ny innrømmelse:

-  Det er for så vidt riktig at jeg avslutter mitt engasjement i Kanal 24 etter å ha bygd opp og etablert kanalen. Men avgangen skyldes også at vi ikke har nådd våre mål. Hovedansvaret er mitt, og det tar jeg nå konsekvensen av.

-  Litt for flinke

-  Hva gikk galt for Kanal 24?

-  En del. Men hovedårsaken ligger i den rettslige kjennelsen som sa at vi ikke fikk benytte P4-frekvensen. Andre årsaker er at P4 kom i gang på ny frekvens raskere enn vi hadde trodd. Og at vi har vært litt for flinke til å oppfylle konsesjonsvilkårene. Vi kunne nok vært mer kommersielle uten at noen hadde tatt oss av lufta, hevder Krumsvik.

-  Hva har vært ditt beste øyeblikk i løpet av ett år som kanalsjef?

-  Nyttårsaften ved midnatt da vi gikk på lufta første gang.

-  Og det verste?

-  Den dagen P4 slo av senderne og nektet oss tilgang.

Krumsvik markerte i går ettermiddag sin egen avgang med å gå på sommerfest i barnehagen til sønnen Jostein (2). 36-åringen fra Volda tok avgangen med et smil og litt galgenhumor.

Fikk sluttavtale

-  Om jeg har fått gyllen fallskjerm? Nei, men jeg har fått en sluttavtale, sier Krumsvik.

Han vil ikke kommentere innholdet, men ifølge NRK får han med seg 1,3 millioner kroner.

Etter hvert - etter å ha tatt med kona på 15-års bryllupsdagsfeiring i London og opplevd familieforøkning i september - skal Arne Krumsvik tilbake til doktorgraden i medieøkonomi, en oppgave han påbegynte i 1997, men aldri fullførte.

-  Hva heter oppgaven?

-  Den heter «Forretningsutvikling i tradisjonelle avisbedrifter». Det siste året har gitt meg ikke ubetydelig erfaring til å fullføre avhandlingen. Det var jo mellom avisbedrifter at Kanal 24 ble unnfanget, humrer Krumsvik.

Trives i lufta

Selv om eksredaktøren nå er tatt at lufta, tar alle feil som tror at han forblir tatt av lufta:

-  Min store lidenskap er småfly. Jeg er medlem a hele seks flyklubber, slik at jeg kan komme lett opp i lufta når jeg måtte føle for det. Å fly er hurtiglading av batteriene for meg. Så det har jeg gjort mange ganger det siste året.

UTE AV KANALEN: Selv om Arne Krumsvik ble tatt av lufta i Kanal 24, trives han fremdeles veldig godt i lufta. Småfly er hans store lidenskap.