Tatt for båtfyll

Mikael Persbrandt (40) ble natt til torsdag tatt for fyllekjøring med båt. Skuespilleren ble pågrepet da han dro med sin egen båt direkte fra fest i Stockholms skjærgård.

Fredrik Angström

Svensk politi ville i går ikke opplyse hvor høy promille den svenske skuespillerhelten hadde, men Per Koziel sier til den svenske avisa Expressen:

-  Vi oppgir ikke det eksakte tallet. Men det dreier seg om grov sjø-fyllekjøring, altså mer enn 1,0 i promille og dermed et brudd på svensk sjølov.

Alkoholiker

Persbrandt var inntil august i fjor samboer med den norske skuespilleren Maria Bonnevie. De to møttes i 1997, og forlovet seg året etter. Forholdet varte i seks år. Bonnevie tok initiativ til bruddet, som kan ha hatt sammenheng med Persbrandts alkoholforbruk.

I januar i fjor - et drøyt halvår før bruddet - sto Persbrandt fram og fortalte at han var alkoholiker. Han fortalte at han tre måneder i forveien hadde fått operert inn antabus. Persbrandt brukte også anledningen til å takke kjæresten for støtten.

-  Det er en dypt personlig beslutning jeg nå har tatt. En beslutning jeg burde tatt for flere år siden. Jeg har mye å takke Maria for når jeg nå gjennomfører dette, sa Persbrandt den gangen.

Sju måneder seinere la paret sitt drømmehus på Ingarö øst for Stockholm ut for salg. Det var slutt.

Nattklubb

Mikael Persbrandt hadde festet på den eksklusive nattklubben Le Golf ved Wermdö Golf & Country klubb. Stedet er det heteste for in-folket i Stockholm sommerstider. Nattklubben har bare åpent på onsdager, og ved stengetid kl 02.45 natt til torsdag gikk Persbrandt direkte i båten. Tre kvarter seinere ble kjøringen hans lagt merke til av den svenske kystovervåkingen. Persbrandt ble stoppet og bedt om å gjennomføre en utåndingsprøve. Prøven ga direkte utslag.

Skuespilleren ble overlevert til politiet i Nacka ved Stockholm, der han ble kroppsvisitert. Han måtte også blåse en gang til.

-  Det er urkorka å kjøre båt når man har drukket. Vi har satset mye på å unngå at våre gjester fyllekjører, sier medeier i Le Golf, Fredrik Westerlund, til Expressen.

Området der Persbrandt ble stanset, ble åsted for en dødsulykke med båt - og antatt fyllekjøring - i fjor sommer. En av de to døde var venninne av svenskenes prinsesse Madeleine.Ifølge Expressen ble Mikael Persbrandt pågrepet da han i 1997 fyllekjørte på Valhallavägen i sentrale Stockholm, og nær kjørte ned en politimann.

TATT IGJEN: Mikael Persbrandt - her fotografert i forbindelse med lansering av filmen «Øyenstikker» for to år siden - har fyllekjørt igjen. Denne gang i båt.