Tatt for dopsmugling

Espen Lind gikk i baret da han bestilte energikapsler på Internett fra USA. Pakkene ble beslaglagt og popstjernen bøtlagt av politiet for ulovlig innførsel av dopingpreparatet efedrin. - Pinlig, men jeg ante ikke at jeg gjorde noe straffbart, sier Lind til Dagbladet.

5.juli og 4.august i fjor stoppet tollerne to forsendelser til suksessartistens hjemmeadresse i Oslo.

- Jeg fikk et brev i posten fra tollvesenet i september med beskjed om at pakkene inneholdt reseptbelagte midler. Tre måneder senere ringte politiet og spurte om jeg erkjente å ha bestilt varene. Det gjorde jeg selvsagt, og ble forespeilet et forenklet forelegg på 1000 kroner for å få saken ut av verden, forklarer Espen.

839 beslag

Til Dagbladet forteller Lind at han ikke ser på lovbruddet som noe veldig alvorlig.

- Kapslene selges jo over disk i USA. Dette er først og fremst pinlig. Jeg burde ha sjekket bedre - og kommer nok ikke til å bestille flere preparater på Internett med det første.

Etterforskningsleder John Arne Langhelle ved Gardermoen politistasjon opplyser at det gjøres stadig flere postbeslag av dopingpreparater bestilt i USA via Internett.

- 839 narkotika- og dopingbeslag ble gjort på Gardermoen i 1999, forteller Langhelle.

Ikke så kul

Espen Lind er kjent med at efedrin-stoffet er mye brukt i kroppsbyggermiljøet, men benekter at det var med slike intensjoner han gjorde sin bestilling.

- Som dere ser, har jeg ingen kroppsbyggerkropp, gliser Espen og peker på overkroppen sin.

- Jeg begynner å nærme meg 30 år og kroppen er ikke så kul lenger. Siden 19-20 årsalderen har jeg vært opptatt av å trene. Men jeg er ingen fanatiker. På promoturneen i forbindelse med den forrige plata brukte jeg mye tid i hotellenes treningsstudioer rundt om i verden.

Sterk avstand

Bakgrunnen for det fatale Internett-kjøpet var et ønske om å få tak i et energimiddel på linje med koffeindrikken Battery, hevder Espen Lind.

- Jeg fant fram til en kostholdsside som heter netrition.com. Den tilhører en av de største helsekostkjedene i USA. Der plukket jeg ut boksen med finest etikett uten å tenke så mye over det, sier Lind.

Dermed var tabben et faktum.

- Jeg håper folk forstår at jeg ikke hadde til hensikt å kjøpe dop, noe jeg alltid har tatt sterk avstand fra. Det vet alle som kjenner meg.

Når du er et slags forbilde for mange unge, ville det jo vært komplett idioti å gjøre noe sånt. At kapslene ble bestilt i mitt eget navn, viser jo at jeg ikke trodde jeg gjorde noe ulovlig, sier Espen Lind.

FIKK BOT: Espen Lind må betale et forelegg på 1000 kroner etter at han ble tatt for ulovlig innførsel av tabletter med efidrin.