Tatt for fyllekjøring

Den folkekjære sangeren Kikki Danielsson (51) er tatt for å ha kjørt i alkoholrus - igjen. - Jeg skal støtte henne, lover Elisabeth Andreassen.

(Dagbladet.no) De siste årene har Kikki Danielsson hatt stor suksess med et show med Elisabeth Andreassen og Lotta Engberg. Hun hadde akkurat kommet hjem fra nyttårsferie på Cuba da hun i går formiddag satt seg bak rattet i den lille byen Bollnäs. Det skulle hun ikke ha gjort. Klokka 10.10 ble Kikki stoppet av politiet og ble bedt om å ta en blåseprøve. Det ga utslag, skriver Expressen og Danielsson ble bragt til politistasjonen for blodprøver og avhør.

- Vel inne på stasjonen ble det tatt en promilleprøve, sier Hans-Olof Sundström vakthavende i Gävleborg-politiet til avisa. Han vil ikke si hvor høy promille den folkekjære artisten hadde, men hun skal ha vært synlig ustø.

Deretter fikk Danielsson dra hjem til leiligheten sin i Bollnäs, men ikke i egen bil. Hun var nedbrutt og svært lei seg.

- Hun hadde tatt seg et par glass vin og satt seg bak rattet. Det gør man ikke. Kikki er dypt bedrøvet og angrende, sier hennes produsent Patrik Krall til Expressen.

Vil stille opp

Elisabeth Andressen lover å stille opp for vennen. Hun ble sjokkert da hun fikk høre om Kikkis angivelige fyllekjøring.

- Hva? Herregud det var ikke hyggelig å høre, sier hun til Expressen.

«Bettan» var i går på fjellferie med familien og visste ikke at Kikki hadde blitt stoppet av politiet samme dag. Hun sier at venninnen nå trenger all støtte hun kan få.

- Absolutt. Det er ingen som trenger mer støtte enn henne. Og det har hun hvertfall hos meg, det kan jeg love deg, sier Andreassen.

Hun påpeker at alkoholisme er en sykdom.

- Det er det folk overser. Det blir bare misforstått hele tiden.

Hun vil ikke uttale seg om pågripelsen i går før hun har fått snakket med Lotta Engberg og Kikki selv.

Den 20. februar er det premiere for Kikki, Bettan og Lottas store turné. For turné blir det.

- Jeg kan ikke tenke meg noe annet, sier Lotta Engberg

- Trenger behandling

Vennene hennes er bekymret for sangeren. Hun har tidligere stått fram med alkoholproblemet sitt, men også sagt at hun nå har kontroll på problemet. Vennene hennes mener at hun trenger mer behandling. Etter den ulykksalige bilturen i går har venner og familie samlet seg rundt henne. Hun er for nedbrutt til å ville snakke med mediene. I går ettermiddag ble hun undersøkt av lege og ble ført til sykehus for behandling.

- Kikki har det ikke bra etter det som har skjedd og trenger behandling. Men vi håper at hun snart skal være tilbake, sier Patrik Krall.

VENNER: Kikki, Lotta, og Bettan under fjorårets norske Melodi Grand Prix. 20. februar skal de tre etter planen på turné.