Tatt med buksene nede

Costume-redaktør Vanessa Rudjord omtalte klærne til venninnene Pia Tjelta og Jenny Skavlan - og ble felt i PFU.

ROLLEBLANDING: Costume-redaktør Vanessa Rudjord (t.h.) og Costume ble felt i Pressens Faglige Utvalg for å ha blandet roller og brutt tekstreklameplakaten, ved å aktivt delta i reportasjer om sine venninner Jenny Skavlans og Pia Tjeltas klær og kleskolleksjon. Foto: Anders Grønneberg
ROLLEBLANDING: Costume-redaktør Vanessa Rudjord (t.h.) og Costume ble felt i Pressens Faglige Utvalg for å ha blandet roller og brutt tekstreklameplakaten, ved å aktivt delta i reportasjer om sine venninner Jenny Skavlans og Pia Tjeltas klær og kleskolleksjon. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I to reportasjer i april og juni i år, omtalte motemagasinet Costume bikinikolleksjonen til Jenny Skavlan og klærne til Pia Tjelta.

Venninner  Vanessa Rudjord ble klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) av generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum.

Den daværende redaktøren i Costume, Vanessa Rudjord, var også stylist og er nære venninne til disse kjente kvinnene.

Saken var den første på PFUs dagsorden i dag, tirsdag 26. august. Medlemmene i PFU var ikke i tvil om at Rudjord blander roller og er så inhabil at hun burde holde seg helt unna reportasjene.

- Ikke gjort noe galt Costume avviste klagen og mener at motebransjen i Norge er så liten at det  er helt greit at Rudjord har en aktiv rolle i disse reportasjene.

Sjefredaktør i motemagasinet Costume, Vanessa Rudjord (38), viet tidligere i år en 18 siders reportasje om bikinikolleksjonen til sin venninne Jenny Skavlan.

I reportasjen viser Skavlan fram sin nye bikinikolleksjon, som hun har gjort for merket Porto Brazil.

Viste fra sin egen ligleighet Vanessa Rudjord og Costume Living ble også dømt for å ha presentert en stor interiørsak om sin egen leilighet, som da den ble presentert, ble lagt ut for salg på Finn.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer