Tatt på senga

Janne Formoe brukte hele skuespillerregisteret for å forføre Kristopher Schau. At alt var et stunt med skjulte kameraer ble ikke avslørt før han var lurt til sengs.

Den vellykkede og velregisserte - og ydmykende - spøken som Team Antonsen utsatte sitt eget medlem for, blir vist i neste program på NRK1, onsdag kl 22.30.

Da vil TV-titterne få se Kristopher Schau møte Janne Formoe til «blind date» på restaurant, iscenesatt av Harald Eia. Og videre hvordan paret ender opp «hjemme hos» Formoe, der hun har lovet at desserten venter.

Avslørt på senga

Spøken avsløres ikke før Schau og Formoe havner til sengs. I dette kritiske øyeblikket velter Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Formoes venninne Kate Feddersen (som eier leiligheten) og en kameramann ut av et tilstøtende rom.

- Kristopher ble sjokkert. Han virket helt satt ut, sier Formoe, som fikk sitt gjennombrudd med sin infame rollefigur i «Buddy».

Like infamt måtte hun opptre overfor Kristopher Schau forrige fredag. Det voldte 28-åringen et visst besvær:

- Å forføre Kristopher Schau foran skjulte kameraer var gøy, men en syk ting å gjøre. Det var litt vondt.

Hun taklet den vonde følelsen med å tenke på det som andre skuespillerjobber.

- For tida er jeg ekornbarn og stabbursmus i «Dyrene i Hakkebakkeskogen» på Nationaltheatret. Der spiller jeg - ironisk nok - mot Finn Schau, Kristophers far. Han er den store elgen, sier Janne Formoe, som inntil forrige fredag aldri hadde møtt Kristopher.

Stevnemøtet

Historien er som følger:

For ei tid tilbake spurte Harald Eia sin gode venninne Janne Formoe om hun kunne tenke seg å delta i et stunt mot Team Antonsen-kollega Schau. Hun sa ja.

Etter å ha gjort visse forberedelser, sa Eia til Schau at han hadde en søt venninne som gjerne ville møte ham. Han forklarte hvem dette var. Schau var ikke tung å be, og det ble satt opp en date samme kveld klokka 22 ved tapasrestauranten Spanjolen på Grünerløkka.

Om daten forteller Formoe:

- Jeg tok fram de mest forføreriske skuespilleregenskapene mine.

Servitøren

Over tapas og vin finner de to raskt tonen. Kelneren Sardar (38) har æren av å servere paret. Han vet det som ingen andre i lokalet vet - nemlig at det er montert to skjulte kameraer. Ett i en vinduskarm, og ett i en potteplante.

- De to lo og moret seg. Og underholdt resten av restauranten. De var høylytte, forteller Sardar.

Kristopher Schau er ikke akkurat uvillig - for å si det forsiktig - når Formoe avslutter måltidet med følgende invitasjon:

- Du skal få desserten hjemme hos meg!

Danser ballett

Janne Formoe forteller Kristopher at hun bor i nærheten, og de to spaserer «hjem» til henne.

Inne i leiligheten - som tilhører Formoes venninne Kate Feddersen - tvinner hun sin ivrige beiler rundt lillefingeren.

Ved å friste med at den omtalte «desserten» er nær forestående, får hun Schau til å danse ballett i stua.

- Det var montert flere skjulte kameraer i leiligheten. Kristopher rotet rundt overalt, og ved ett tilfelle var han på vei inn i rommet hvor resten av Team Antonsen sto gjemt. Jeg avverget faren ved å si at han ikke måtte gå inn der, det var bare et roterom. Etter hvert havnet vi på soverommet, forteller Janne Formoe.

Tilfreds Eia

Eia liker ikke å kommentere innslag før de er sendt, men sier:

- Alt gikk etter planen. Jeg satt igjen med en god følelse. Men slike stunt avhenger av at det ser ekte ut på TV. Det er ikke nok at det er ekte. Vi får se når innslaget er ferdig klippet, sier Eia.

- Gjorde du dette mot Schau som en harselas over hans sexy image?

- Nei, overhodet ikke. Dette er en gammel idé, som tilfeldigvis passet på Kristopher.

- Hvorfor det?

- Fordi han ikke er gift, sier Harald Eia.

I senga

Og der, med storsjarmøren til sengs med «fristerinnen», blir spøken avslørt. Til Kristopher Schaus åpenbare sjokk og vantro. Mannen som i en årrekke har levd av å terrorisere Norge med usmakelige stunts, var endelig torpedert. Og det av sine egne.

- Vi var fortsatt fullt påkledd da spøken ble avslørt. Jeg hadde forlangt at det skulle være en viss anstendighet over avslutningen.

- Da han kom til hektene, truet Kristopher med å ta en grusom hevn på Harald Eia. Jeg frykter halvveis at hevnen vil ramme meg også, sier Formoe.

Hun gir Schau følgende attest - muligens for å mildne ettervirkningene:

- Han er en veldig hyggelig og sjarmerende kar.

- Så sjarmerende at det kan bli en ny date - på ordentlig?

- Nei. Det ligger ikke an til det.

Dagbladet var i sms-kontakt med Kristopher Schau i går kveld. Han valgte å ikke kommentere Dagbladets opplysninger om at han skal ha omtalt episoden som det flaueste han har opplevd.

FORFØRT: Kristopher Schau ble rundlurt av sine Team Antonsen-kolleger Harald Eia og Bårt Tufte Johansen.
FORFØRERSKEN:</B> - Å forføre Kristopher Schau foran skjult kamera var gøy, men en syk ting å gjøre. Det var litt vondt, sier skuespiller Janne Formoe. Hun tok fram de mest forføreriske skuespilleregenskapene sine.