+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Tattoo-legendens «old school»-stil

Til helgen avholdes Oslo Tattoo Convention på Bygdøy. Dagbladet har vært på Hawaii og møtt – og blitt tatovert av – den siste praktiserende «old school»-legenden, Lance McLain.

OLD-SCHOOL: Tatoveringsstilen kjennetegnes av tjukke streker, en begrenset fargepalett og «klassiske» motiver som roser, hjerter, pinups, ankere og seilskuter; med andre ord det vi kjenner som typiske sjømannstatoveringer.
OLD-SCHOOL: Tatoveringsstilen kjennetegnes av tjukke streker, en begrenset fargepalett og «klassiske» motiver som roser, hjerter, pinups, ankere og seilskuter; med andre ord det vi kjenner som typiske sjømannstatoveringer.Vis mer

Wahiawa er et stedsnavn som låter adskillig mer eksotisk enn det er. Det er et trafikknutepunkt ganske nøyaktig midt på øya Oahu, med noen av Hawaiis viktigste militærbaser rett utenfor «byen».

Omkranset av fastfoodsjapper, pantelånere og bruktbilhandlere, ligger Dragon Tattoo omtrent midt i et veikryss. Hit kommer den 66 år gamle tatovørlegenden Lance McLain fem dager i uken for å utføre sitt fag.

Det består i å lage «old school tattoos» for en kundegruppe som i stor grad består av unge soldater utplassert her.

Samt en norsk journalist og hans kone.

Men først: Hva er det egentlig vi snakker om?

Old school-tatoveringer er en retning som ble popularisert på 1920-tallet. Stilen kjennetegnes av tjukke streker, en begrenset fargepalett og «klassiske» motiver som roser, hjerter, pinups, ankere og seilskuter; med andre ord det vi kjenner som typiske sjømannstatoveringer.