Taus Bonnevie kom til Kjerringøy

KJERRINGØY (Dagbladet): Hun har ikke gitt intervjuer på mange måneder. Hun har rettet sitt fokus mot rollen som Dina. I går morges kom Maria Bonnevie til filminnspilling på Kjerringøy - med nyfarget hår.

I dag skyter 27-åringen sine første scener i norgeshistoriens desidert dyreste spillefilm til 121 millioner kroner - «Jeg er Dina».

Med mørkt, langt og viltert hår, slik rollefiguren fordrer, kom Bonnevie i går til Kjerringøy med 08.45-ferja. Der har hun ikke vært siden «Telegrafisten» ble innspilt i 1992.

Holdt munn

Under den åtte minutter lange overfarten sto Bonnevie ved baugen og speidet mot den vakre halvøya sammen med den engelske motspilleren Hans Matheson (stallgutten Tomas). De to skyter bokstavelig talt en jaktscene sammen i dag. I går fikk de opplæring i å skyte med hagle.

Bonnevie og Matheson skal i morgen spille inn en heftig elskovsscene i en låve som filmteamet har bygd opp på settet.

En konsentrert og fokusert Maria Bonnevie snakket ikke i går heller. Lojalt fulgte hun opplegget til de som bestemmer på filmsettet. Der var beskjeden klar i går: ingen bilder av skuespillerne, ingen intervjuer og ingen uttalelser. Vent til pressekonferansen søndag.

Det betydde at Bonnevie, riktignok med et unnskyldende smil, dro en usynlig glidelås for munnen og vendte seg bort hver gang hun påtraff Dagbladet eller andre medier i går.

Bare da hun traff 18 år gamle Stine Bendiksen fra Bodø, ytret Bonnevie seg med media i nærheten. Stine skal være stand-in for Maria Bonnevie i to ridescener.

Da Bonnevie kjente igjen jentas rideantrekk, og skjønte at dette var «Dina 2», trykket hun hånda hennes og sa: «Hei, jeg er Maria!» - før hun skyndte seg videre. Fotfulgt av en beskyttende dansk regiassistent.

Flere stjerner

I går kom også Pernilla August til halvøya tre mil nord for Bodø. Pernilla, som skal forestille Dinas mor Hjertrud, hikstet av fryd da hun ankom Kjerringøy og filmsettet i blendende vintersol:

- For en fantastisk vakker natur! utbrøt hun.

Men hovedpersonen - i alle fall inntil Gérard Depardieu kommer søndag - er Maria Bonnevie. Oslo-jenta har de siste åra har vært ansatt på Dramaten i Stockholm, hvor hun har gjort mange store roller. Innimellom har hun filmet, og Bonnevie blir snart å se i «Øyestikkere» med samboer Mikael Persbrandt, samt i en filmatisering av Sigurd Hoels roman «Syndere i sommersol».

I går ble de siste penselstrøk med maling lagt på Kjerringøy.

Hestemøkk ble spredt utover brua, en bøling kuer var ventet og lokale statister prøvde klær hos stressede franske kostymemakere.