Taus om Roskilde-voldtekt

Den hollandske jenta (22) vil ikke fortelle politiet hva som skjedde i går kveld.

ROSKILDE (Dagbladet.no): Hun ble funnet i forkommen tilstand på festivalområdet i 23-tida, og fortalte at hun var blitt voldtatt. 22-åringen ble brakt til sykehus, men ønsket i natt ikke å fortelle politiet nøyaktig hva som hadde hendt.

Heller ikke i dag har hun ønsket å dele detaljene. Politiet fester lit til at hun er blitt voldtatt, men sier at det blir vanskelig å etterforske saken så lenge jenta ikke vil oppgi signalement eller hendelsesforløp.

Så langt skal det ha skjedd to voldtekter under årets festival.

- Lagt i bakken

Nattens voldtekt er den andre under årets Roskildefestival. Natt til onsdag skal en 19 år gammel dansk jente ha blitt lagt i bakken og voldtatt.

- Jenta stod opp ved 4-tida natt til onsdag for å gå på toalettet. Der ble hun angrepet bakfra og tvunget ned i gresset og voldtatt, sier visekriminalkommisær Owe Petersen ved Roskildepolitiet til Dagbladet.no.

Han tror det blir vanskelig å ta gjerningsmannen. Voldtekten ble anmeldt ganske raskt, men flere tusen mennesker hadde allerede trampet over åstedet før Roskilde-politiet kom frem. Hvert år blir normalt en til tre jenter voldtatt på Roskilde-festivalen. I fjor var det ifølge Petersen to anmeldelser. Året før en.

To nordmenn utvist

Narkotika er også et problem ved festivalen. Søndag ble to nordmenn arrestert for besittelse av narkotika til eget bruk. De to ble utvist fra Danmark mandag morgen.

I tillegg er to menn fra Roskilde-området varetektsfengslet i fire uker etter at de ble tatt i festivalområdet med 60 gram kokain på seg.

<B>NY VOLDTEKT: Hittil har to jenter rapportert voldtekter på årets Roskilde. Her noen ungdommer som hygger seg før konsertene starter.
VÅTT PÅ ROSKILDE: I går kom det ei lita skur på Roskilde. Det vil være nærmest umulig for politiet å finne noen spor etter voldtekten i natt.