Taus om Roskilde-voldtekt

Den hollandske jenta (22) vil ikke fortelle politiet hva som skjedde i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROSKILDE (Dagbladet.no): Hun ble funnet i forkommen tilstand på festivalområdet i 23-tida, og fortalte at hun var blitt voldtatt. 22-åringen ble brakt til sykehus, men ønsket i natt ikke å fortelle politiet nøyaktig hva som hadde hendt.

Heller ikke i dag har hun ønsket å dele detaljene. Politiet fester lit til at hun er blitt voldtatt, men sier at det blir vanskelig å etterforske saken så lenge jenta ikke vil oppgi signalement eller hendelsesforløp.

Så langt skal det ha skjedd to voldtekter under årets festival.

- Lagt i bakken

Nattens voldtekt er den andre under årets Roskildefestival. Natt til onsdag skal en 19 år gammel dansk jente ha blitt lagt i bakken og voldtatt.

- Jenta stod opp ved 4-tida natt til onsdag for å gå på toalettet. Der ble hun angrepet bakfra og tvunget ned i gresset og voldtatt, sier visekriminalkommisær Owe Petersen ved Roskildepolitiet til Dagbladet.no.

Han tror det blir vanskelig å ta gjerningsmannen. Voldtekten ble anmeldt ganske raskt, men flere tusen mennesker hadde allerede trampet over åstedet før Roskilde-politiet kom frem. Hvert år blir normalt en til tre jenter voldtatt på Roskilde-festivalen. I fjor var det ifølge Petersen to anmeldelser. Året før en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer