Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tause «Matrix»-stjerner i Cannes

Keanu Reeves var ikke særlig snakkesalig da han deltok under lanseringen av «Matrix Reloaded» i går, men Monica Belucci var et friskt pust.

CANNES (Dagbladet): I det hele tatt var det en svært lite snakkesalig gjeng som møtte pressen i går. Bortsett fra en hel masse svada om hvor «utrolig fantastisk» den nye filmen er fikk ikke pressen noen vettuge svar.

Munnkurv?

Det kunne virke som om teamet bak filmen hadde fått munnkurv om det meste. To amerikanske journalister forsøkte seg med politiske spørsmål om forholdet mellom USA og Frankrike etter krigen mot Irak. De ble akutt og bryskt avvist fra lederen av pressekonferansen.

Han ble langt mer glad da spørsmålet om klærne i «Matrix» hadde påvirket skuespillernes garderobe.

Friskt pust

Da ble nykommeren i «Matrix»-gjengen, Monica Belucci, en slags redning. Hun er en fransk/italiensk yndling som spiller en mindre, men sentral rolle i den nye filmen. Hun spøkte og lo med de fleste - men så var hun også på hjemmebane. Onsdag var hun vertinne under åpningsshowet og ble samtidig intervjuet av den franske avisa Nice Matin, hvor hun påsto at hun slett ikke er noen stjerne. Det til tross for at hun spilte hovedrollen i fjorårets Cannes-skandale: Gaspar Noés film «Irreversible», med svært sterke, nesten autentiske voldtektsscener. Den har norsk premiere i juni.

Keanu Reeves fikk spørsmål om privatlivet hans var blitt forandret etter «Matrix»-suksessen, men da stirret han tomt ut i lufta i ti sekunder før han sa:- Nei.

Supermann Reeves

Han var mer snakkesalig om de nye egenskapene han hadde fått i rollen som supermannen Neo:

- Det var utrolig gøy å spille, og det krevde sin fysikk. Vi brukte en hydraulisk maskin som kastet meg ti meter opp i været. Så falt jeg rett ned 3-4 meter før jeg ble fanget opp av en wire som jeg håpet skulle holde.

Produsenten av «Matrix», Joel Silver, opplyste at den foreløpige premieredatoen for film nummer tre er 5. november, og at Wachowski-brødrene nå jobber på spreng for å bli ferdige.

NY I «MATRIX»-UNIVERSET: Monica Belucci spiller en mindre, men likevel viktig rolle i den nye «Matrix»-filmen. I går snakket hun langt mer enn Keanu Reeves da filmen ble lansert i Cannes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media