«Tause Tove» synger i forlovedens musikkvideo

Josefin Winthers stjerneproduserte låt.

(Dagbladet): I slutten av mai var Josefin Winther i studio med stjerneprodusent Michael John «Mick» Harvey. Den australske musikeren grunnla blant annet Nick Cave and The Bad Seeds med Cave, og har produsert flere av PJ Harveys plater.

- Jeg prøver å skjule at jeg er veldig starstruck, men jeg tenker på det hele tida. Tenk at jeg er i PJ Harveys sted! Det er helt uvirkelig, sa Josefin Winther (28) på telefon fra Tyskland til Dagbladet da.

Nå er den første singelen fra samarbeidet ute, og i dag lanseres også musikkvideoen til «Last Amends». Den ble spilt inn i Oslo i forrige uke under Europride, hvor Winther også holdt flere konserter.

Se videoen øverst i saken.

Tilbakemeldingene på den nye låten har så langt vært gode, noe Winther er glad for ettersom låten betyr noe ekstra for henne.

- Det var en rar dag for fem-seks år siden. Jeg opplevde noe den dagen som gjorde at jeg tvilte på den jeg var. Sånn har det vært flere ganger opp igjennom, sier Winther til Dagbladet og utdyper utgangspunktet for sangen:

- Jeg hjem til mine foreldre som så en dokumentar om Candy Darling, og idet jeg kom inn i rommet sa hun «We must be ourselves no matter what it costs». Det var et utrolig sterkt øyeblikk for meg.

Med forloveden Winther gjorde research og ble bedre kjent med hvem transvestitten Candy Darling var, og bestemte seg for å bruke frasen i en låt.

FAMILIEBEDRIFT:  Kimberly Larsen (til venstre) er manager for Carl Espen, som representerte Norge i Eurovision i mai. Han er søskenbarnet til Josefin Winther, som skrev «Silent Storm» til ham. Winther er forlovet med Kimberly Larsen, som nå har en gjesteopptreden i Winthers nye mysikkvideo.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
FAMILIEBEDRIFT: Kimberly Larsen (til venstre) er manager for Carl Espen, som representerte Norge i Eurovision i mai. Han er søskenbarnet til Josefin Winther, som skrev «Silent Storm» til ham. Winther er forlovet med Kimberly Larsen, som nå har en gjesteopptreden i Winthers nye mysikkvideo. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

- Jeg tror det koster noe for alle mennesker å være seg selv, men at det koster enda mer for enkelte. For meg handlet det om å innse at jeg må være meg selv, og at jeg ikke er redd for det lenger, sier Winther.

Musikkvideoens produsent bet seg også fast i denne setningen, og det ble naturlig å ta utgangspunkt i den da de skulle spille inn videoen.

- Produsenten hadde en ide om å ha med flere mennesker med ulik identitet, og det sammenfalt veldig godt med det jeg hadde tenkt, forteller hun.

Videoen er enkel og i svart-hvitt hvor vi ser Winther spiller og synger. Vi ser også åtte ulike personer som synger deler av låten. Noen av dem kjente hun fra før, andre ikke.

Men en kjenner hun ekstra godt - hennes forlovede og manager Kimberly Larsen er en av statistene. Larsen har holdt en lav profil de siste åra, men var et kjent fjes på slutten av 90-tallet da hun spilte rollen som «Tause Tove» i Hotell Cæsar på TV 2.

Larsen er også manager til Carl Espen, Winthers søskenbarn, som representerte Norge i Eurovision med «Silent Storm».

- Symbol - Jeg ville ha med en person som så fin og flott ut og det gjør jo Kimberly, så jeg bare spurte om hun ville være med. Hun sa litt motvillig ja - hun trives jo best bak kamera nå, sier Winther.

Paret er forlovet og skal gifte seg i løpet av sommeren.

- Betyr det noe ekstra for deg å ha henne med i videoen?

- Ja, det det gjør det. Det betyr noe ekstra alt det hun gjør for meg. Det er utrolig gøy at hun backer meg i alt jeg gjør, og dette er nok et symbol på det, svarer Winther.

- Plate Det var tre låter Mick Harvey produserte for Winther da de var i studio i slutten av mai. De fant raskt tonen, og har holdt kontakten siden.

Nå blir det en ny runde sammen i studio, og han skal produsere flere låter på Winthers kommende album.

- Plata kommer i løpet av året. Vi har avtalt når vi skal i studio igjen, men han skal ikke produsere alle låtene på albumet. Jeg tror han er best på de låtene som er litt rocka så han skal produsere dem, men noen andre skal produsere de som er litt mer i singer-songwriter-land, sier Winther.

I København i mai ble Winther kåret til Eurovisions vakreste.

PÅ EUROVISION:  Josefin Winther skrev låten «Silent Storm» til søskenbarnet Carl Espen. Under Eurovision i København i mai kom Norge på en åttende plass. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
PÅ EUROVISION: Josefin Winther skrev låten «Silent Storm» til søskenbarnet Carl Espen. Under Eurovision i København i mai kom Norge på en åttende plass. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer