Taust om NRK-sjef

Etter at Dagbladet i går skrev at administrerende direktør i De norske Bokklubbene, Kristenn Einarsson, bare hadde lønna igjen å diskutere før han kunne bli ny NRK-sjef, valgte han i går å forholde seg taus om prosessen. Men han stilte til fotografering.

Lokalene til De Norske Bokklubbene ligger bare femti meter unna NRK Drama i Nydalen i Oslo. Selv om avstanden er kort, ville ikke Einarsson stille opp på bilder med NRK Dramas logo i bakgrunnen. Han ville heller ikke kommentere Dagbladets oppslag om lønnskravet på godt over to millioner kroner i går.

Men han innrømmet at dagen ikke helt hadde blitt som han hadde tenkt.

- Det har vært mye styr i dag, det har det, sier Kristenn Einarsson, da Dagbladet får ta bilder - men bare med Bokklubb-logoen i bakgrunnen.

- Når vil du kommentere denne prosessen?

- Når tida er moden, sier en svært ordknapp Einarsson.

Ansatte informert

Om Einarsson var taus utad i går, skal det etter det Dagbladet kjenner til, ha gått ut en internmelding til de ansatte i De norske Bokklubbene om at ingen der måtte uttale seg til pressen om saken.

Her skal det også ha blitt opplyst om at de bokklubbansatte først skal få vite det dersom noe skulle skje, og at det internt i Bokklubbene ikke er tradisjon for å lekke, slik det kan være i NRK.

- Det er en god tradisjon vi ikke bør bryte, skal budskapet ha vært.

Kilder i Bokklubbene som Dagbladet har vært i kontakt med, forteller at reaksjonene på gårsdagens oppslag var at de håpet Einarsson ikke forsvinner. Han skal være svært godt likt som sjef.

Taust, taust, taust

Dagbladet var i går i kontakt med en rekke sentrale ledere og fagforeningspersoner i NRK. Ingen vil nå kommentere opplysningene om Einarssons kandidatur og lønnskrav. Heller ikke styreleder Torger Reve ville si noe om jakta på ny NRK-sjef.

- Jeg kommenterer ikke de navnene som er lansert, verken Einarsson eller andre. Slik må det være, sier Reve, som heller ikke ville fortelle om han hadde snakket med Einarsson i går.

- Vil du ikke engang kommentere lønnskravet som Einarsson har satt fram?

- Nei, selvsagt vil jeg ikke det, sier Reve.

Det var i går hektisk møtevirksomhet i NRK-huset, og flere skal etter det Dagbladet kjenner til, ha fått beskjed om å holde munn og være tause om prosessen med å få den nye NRK-sjefen på plass.

- Det er positivt for oss som bedrift. Det er et sunnhetstegn vi absolutt har behov for, sier leder i fagforeninga Tverrfaglig Forening, Tor Egelien.

ORDKNAPP: Administrerende direktør i De norske Bokklubbene, Kristenn Einarsson, vil ikke kommentere sitt NRK-kandidatur eller spørsmålet om lønnskravet overfor Dagbladet.