Team America provoserer Det hvite hus

South Park-folkene har laget ny animasjonsfilm.

Trey Parker og Matt Stones nye helaftens animasjonsfilm vekker harme blant amerikanske politikere.

«Team America: World Police»

er en marionettdukke-superheltfilm som etter planen skal lanseres i oktober, to uker før presidentvalget i USA. Paramount Pictures står for produksjonen og budsjettet skal være på 20 millioner dollar.

Ifølge skaperne selv skal dette være en saftig miks av god, gammeldags action, ispedd litt komedie og krydret med musikalsekvenser. Ikke så ulikt

«South Park »

med andre ord.

Hovedpersonen er en superhelt som blir valgt ut til å hjelpe

«Team America »

i deres kamp mot verdens onde krefter.

Dukkefilmen skal være en harselas med Bushs kampsak nummer en: krigen mot terror. Marionettene gjør narr av terrortruslene og henger ut kjente amerikanske mediapersonligheter.

Skaper politisk misnøye

- Jeg finner virkelig ingenting morsomt ved terrorisme og jeg foreslår at Paramount viser respekt til de som sloss og har ofret liv for å holde Amerika trygt, sa en av Bushs seniorrådgivere, som velger å forbli anonym i et intervju med Drugde report.

Filmen offisielle reklameplakat viser en godt bevæpnet dukke, mistenkelig lik den amerikanske presidenten.

Trailerens åpningssekvens innledes med følgende dyster fremtidsprofeti:

«Vi lever i en tid av uante farer. Masseødeleggelsesvåpen blir tilbudt til terrorister over hele verden. Global kaos er i ferd med å fortære hvert eneste land på jorda. Og det er bare et håp igjen for samfunnet.»

Ber publikumet vente med å dømme

Parker og Stone sier imidlertid at mesteparten av kritikken i Team America er forbeholdt venstre fløyens forståsegpåere og den mye omdiskuterte filmskaperen Michael Moore.

- Bush er jo ikke engang med i filmen. Jeg vil be folk vente og se filmen, men før de gjør seg opp en mening, sa Parker søndag kveld i et radiointervju med Drudge Report.

Det er foreløpig ikke satt noe premieredato for animasjonsfilmen i Norge, men alt tyder på at vi kommer til å se adskillig mer til

«Team America»

.

PROVOSERER NOK EN GANG:</B> Forrige gang produsent-duoen Trey Parker og Matt Stone slo til, fornærmet de ikke mindre enn en hel nasjon (Canada) og tråkket dessuten på mange tær ved å harselere med Celine Dion og Saddam-tilhengere. I mellomtiden har de også rukket å diskutere <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Star Wars »</font> i et par pornofilmer.
TEAM AMERICA:</B> Her er altså superheltene som nok en gang skal forsøke å redde verden.
SUPERHELT-ACTION:</B> Selv bakfra er det lett å gjette seg til hvem dette skal parodiere.