Team Clancy produserer

Lite nytt eller overraskende fra spenningsfabrikken til Tom Clancy.

Tom Clancy oppnådde øyeblikkelig berømmelse på røverbokmarkedet med «Rød oktober» i 1986. Hans særmerke ble med en gang hans ofte intrikate tekniske kunnskaper.

«Maktspill POLITIKA» er en manual for alle våpen- og sprengstoffinteresserte. Dessuten har boka selvsagt en relativt spennende handling og et par sider med uvedkommende sentimentalt snakk om ekteskapsproblemer og den slags.

Serie

Clancy takker i forordet en hel rekke medarbeidere i «POLITIKA-teamet» og «Red Storm Entertainment». Det understreker karakteren av serie-produksjon, som for fjernsyn, der det gjelder å drive handlingen fram etter et tilvant mønster som byr minst mulig motstand, distraksjon og tankevirksomhet. Denne historien er fortalt gjennom en rekke episoder på «location» og har lite personlighet, stemning og miljø.

Og fortellingen er at Jeltsin drikker seg i hjel, det blir maktkamp etter kjent mønster i en troika i Kreml. Vi er ved tusenårsskiftet og en terrorhandling fosser blod over Times Square den store natten. Skurkene blir tatt, men verden er den samme.

Refleksjon: Ja, verden og menneskene er de samme. Tusenårsskiftet forbindes med fyrverkeri og champagne. Virkeligheten vil vise at barna stadig sulter i Sudan, men det er en annen historie.