Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Team Eckbo» reddet revyscenen

Sørget for latterlig god omsetning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire morsomme karer med latterkrampe i blodet kom revyscenen til unnsetning og gjorde 2006 til et latterlig godt år for Thalia teater.

Ifølge Finansavisen tredoblet teateret, som har samarbeidet med Thomas Gjertsens selskap Feelgood om kassasuksessen, omsetningen sin i fjor.

«Team Eckbo» reddet året

Resultatet for 2006 er ennå ikke klart, men teatersjef Bjørn Heiseldal anslår at teateret omsatte for 26 millioner kroner i fjor. Noe som er tre ganger så mye som tallet for 2005.

Størsteparten stammer fra publikumsuksessen «Team Eckbo» som gikk for fulle saler i hele fjor høst. Rundt 60 000 har sett forestillingen, og med en gjennomsnittspris på 420 kroner gir det billettinntekter på 25 millioner.

Tapte på Tommy Steine

Selv om flere av Oslos private teaterscener melder om gode tider, preges bransjen av hard konkurranse, med flere nye aktører som har etablert seg de siste årene. Thalia teater har også fått merke at lønnsomheten varierer veldig.

I 2004 gikk de 14 millioner i underskudd, hovedsakelig på grunn av musikalen «Billy» med Tommy Steine, som fikk dårlig kritikker.

Heiseldal innrømmer at det er vanskelig å tilfredsstille et krevende publikum, og spår at folk vil etterspørre større og mer påkostede forestillinger i 2007.

Festlige karer:  «Team Eckbo» har solgt billetter for eventyrlige 25 millioner. Foto: TORBJØRN GRYNNING
Festlige karer: «Team Eckbo» har solgt billetter for eventyrlige 25 millioner. Foto: TORBJØRN GRYNNING Vis mer
Reddet året: Espen Eckbo, Atle Antonsen, Bård Tufte Johansen og Harald Eia i «Team Eckbo».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!