VANT:  I 2013 vant Margaret Barger den norske MGP-finalen med låten «I Feed You My Love». I Eurovision-finalen i Malmø samme år, kom hun på 4. plass. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VANT: I 2013 vant Margaret Barger den norske MGP-finalen med låten «I Feed You My Love». I Eurovision-finalen i Malmø samme år, kom hun på 4. plass. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Teamet bak Melodi Grand Prix slutter

I fjor hadde Melodi Grand Prix de svakeste seertallene på 14 år. Nå gir nøkkelpersonene bak sangkonkurransen seg.

(Dagbladet): Vivi Stenberg (41) har vært musikkansvarlig i Melodi Grand Prix siden 2012. Stian Malme har vært prosjektleder i Melodi Grand Prix (MGP) siden 2004, med et opphold da Alexander Rybak vant.

Nå gir begge seg.

- Vivi og Stian er blant våre aller beste medarbeidere og de er ønsket inn i flere prosjekter. Vi har vært veldig fornøyde med Vivi og Stian og jobben de har gjort med MGP, sier redaksjonssjef for NRK Underholdning Hanne Roaldsen til Dagbladet.

- Ingen dramatikk - Hva er grunnen til at de slutter nå?

- De slutter fordi de selv ønsker andre utfordringer. Det er ingen dramatikk bak dette og begge skal fortsette å jobbe i NRK. Det er helt vanlig at man endrer redaksjoner, svarer hun.

Etter seersuksess med flere delfinaler i Distrikts-Norge, ble formen endret i fjor. Tre delfinaler ble avholdt i Oslo, mens konkurransen i år er tilbake i sin orginale form med én finalekveld.

Fjorårets MGP-utgave hadde rekordlave seertall. De tre semifinalene hadde mellom 644 000 og 551 000 seere, noe som er rundt halvparten av seertallet for «Nytt for nytt».

Ifølge Aftenposten så 755 000 Carl Espen Thorbjørnsen vinne finalen i fjor, som ble avholdt ei uke etter delfinalene. Den hadde det svakeste MGP-seertallet på 14 år.

- Seertallene har ikke hatt noe å si for at de gir seg. Dette handler om en ren bemanningskabal. Vi føler vi har utviklet Grand Prix i riktig retning og kommer til å fortsette å utvikle Grand Prix fremover, sier Roaldsen.

Hun ønsker ikke å bekrefte om de har klare kandidater til stillingene Malme og Stenberg slutter i, og utelukker ikke at de kan komme tilbake.

- På tide å gjøre noe annet Stenberg overtok som musikkansvarlig etter Per Sundnes for tre år siden. Hun har vært ansatt i NRK i en årrekke. Tidligere har hun blant annet vært TV-vaktsjef for «Nasjonalgalleriet», samt vaktsjef og prosjektleder i «Lydverket» i fire år og promoansvarlig i Sony Music i tre år.

- Hvorfor gir du deg?

- Jeg har sagt til mine sjefer i NRK at tre år er perfekt for et prosjekt som Grand Prix. Det er en intens og morsom jobb i NRK-systemet, sier Stenberg.

- Var det ditt forslag å slutte?

- Ja, det var det. Jeg har hatt tre utrolig morsomme år. Alle gode ting er tre, og jeg synes det er på tide å gjøre noe annet, sier hun.

«Sommeråpent» og utvikling av andre nye underholdningsprosjekter står på planen.  

- Har det dramatiske fallet i seertallene hatt noe å si for avgjørelsen om å slutte i MGP?

- Nei, seertallene har ikke preget min beslutning i det hele tatt. Jeg har fått lov til å gjøre akkurat det jeg ville med MGP.

- Vet ikke hva som skjer Stian Malme svarer følgende på Dagbladets spørsmål:

SLUTTER: Musikkansvarlig i MGP, Vivi Stenberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SLUTTER: Musikkansvarlig i MGP, Vivi Stenberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Skal du slutte som prosjektleder for Melodi Grand Prix?

- Det må min sjef, Hanne Roaldsen svare på. Jeg er usikker på om alt er hundre prosent klart, og kan ikke svare på hva slags bemanningsvalg mine sjefer gjør. Jeg har egentlig året fylt opp med andre prosjekter. Jeg vet ikke helt hva som skjer nå, vi hopper vanligvis litt rundt. Nå har jeg hatt MGP lenge, så kanskje det er bra at det kommer nytt blod, svarer Malme.

- Er du trist for at du skal slutte?

- Jeg har gjort det jeg kan - jeg har vært med på å vinne MGP, så jeg føler ikke jeg har noe ugjort i MGP. Jeg gjør det gjerne igjen om jeg blir spurt. Jeg har to små barn, og har ikke vært hjemme på 17. mai på ti år, så det har jeg lyst til, sier han.

SLUTTER: Prosjektleder for Melodi Grand Prix, Stian Malme. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
SLUTTER: Prosjektleder for Melodi Grand Prix, Stian Malme. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer