Teater døgnet rundt

Mtnica Luni (28) og Håvve Fjell (27) har tre unger: Kai (5), Kim (1) og Aurin Teaterverksted. Av ren idealisme produserer de dokketeater, barneteater, animasjonsfilmer og performancekunst. Men snart står de på gata.

Aurin Teaterverksted holder til i en gammel trikkestall på Torshov i Oslo.

- Vi synes vi har skapt oss noen flotte lokaler her etter hvert. Men nå skal hele bygget renoveres og bli til kulturhus. Vi håper at vi kan få være med der, men ingenting er sikkert ennå, forteller Håvve.

Rett over nyttår må de uansett pakke sammen alt utstyret og finne seg andre lokaler.

En ekte fakir

I to år har Mtnica og Håvve kjempet sin byråkratiske kamp samtidig med at de har laget forestillingene sine.

- Vi blir jo ikke akkurat rike av dette her, da, men vi får lov til å holde på med det vi liker aller best, sier Mtnica.

Brannvesenet har satt foten ned for at de får spille i salen på verkstedet, så forestillingene finner sted på gata eller i leide lokaler. Det siste stykket de satte opp var «Petronella», en dokketeaterforestilling for barn i alle aldrer.

Håvve er også med i «Pain Solution», som reiser rundt og gjør performanceshow med ildsluking, piercing og alt annet som en fakir måtte finne på.

Gir seg aldri

Mtnica kommer fra Brasil, og de to møttes på en filmfestival der.

- Jeg liker meg godt i Norge, men om vinteren kjenner jeg trangen til å dra hjem og varme meg litt, sier hun og byr på hjemmebakte osteboller.

For tida jobber hun intenst med rekvisittene til den neste dokketeaterforestillingen «Tre Prinsesser», som settes opp til våren. Hun lager dokkene, mens Håvve bygger rekvisitter og scenematerialet.

- Vi spiller begge to, men til denne forestillingen trenger vi en til. Det er jo tre prinsesser, sier Håvve.

Til våren får de også endelig beskjed om de kan flytte tilbake til Aurin etter renoveringen.

- Men vi lar oss ikke knekke om vi ikke er velkomne i kulturhuset. Aldri i verden, forsikrer Håvve.

Håvve Fjell
SAMARBEID: Ekteparet Håvve Fjell og Monica Luni driver Aurin Teaterverksted.