Teater med aldersgrense

Rogaland teater blir trolig Norges første teater som håndhever aldersgrense på forestillinger.

Den spanske musikalen «Jeg er stygg» er nemlig så sterk kost at de yngste bør skjermes mot den, mener siddis-teateret. Musikalen som har feiet over Europa er het og provoserende i både handling og språk.

Derfor, sier informasjonsansvarlig Siri Gjelsvik ved teateret, har teaterstyret nå vurdert stykket etter de kriterier som legges til grunn for aldersgrenser på kino.

- Musikalen inneholder et ganske rått språk, en del vold og sex, og vi mener derfor at aldersgrense er riktig og vil håndheve den når billetter kjøpes, sier Gjelsvik til Stavanger Aftenblad.

15 versjoner

Ifølge lokalavisa er Rogaland Teater først om å sette den mye omtalte musikalen opp i Norge. Det går fortsatt for fulle hus i København.

Musikalen er lagt opp etter tegneseriemalen og handler om sex, forfengelighet og bymenneskets paniske dødsangst.

Den ble oppført for første gang i Barcelona på midten av 90-tallet og siden har hele 15 versjoner vært laget.

Svangerskap

Musikalen har en lang tilblivelseshistorie. Dramatikeren og skuespilleren Sergi Belbel sier at arbeidet omkring forestillingen må være det nærmeste en mann kommer et svangerskap. Den ni måneder lange prosessen var besværlig og krevende, men også livsbekreftende og full av øyeblikk av begeistring og glede.

Stykket ble til underveis. Mens man spilte det på turné ble det hele tiden revidert og forkortet, det ble skrevet nye sanger og historien ble strammet opp.