Teater-poteten

Anne Marit Jacobsen (52) har giret ned. Det betyr at hun ikke spiller tre roller samtidig. - Nå gjør jeg bare lystbetonte ting, sier hun. Som for eksempel farse i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Denne farsen i Tønsberg kom i stand sånn helt i hurten og sturten. Men jeg kunne jo ikke si nei da, vet du. Det er jo så koselige mennesker jeg spiller sammen med.

«Penga eller livet» er sett av 60000 begeistrete publikummere på Chateau Neuf, fordelt på 81 forestillinger. Nå blir det 18 nye muligheter i Tønsberg fra torsdag. - Jeg skal pendle fra hytta i Kragerø, og da får jeg sommerfølelsen med én gang. Det blir bare gøy, dette, forsikrer hun.

Men i bakgrunnen spøker Ibsen.

Rottejomfruen

- Jeg skal spille rottejomfruen i «Lille Eyolf» på Torshovteatret under Ibsenfestivalen. Jeg har ikke spilt så mye Ibsen før, i grunnen. Har liksom ikke fått lov til det, da. Bortsett fra «Vildanden» i Fjernsynsteatret. Det er en av de rollene som folk husker.

Anne Marit er en del av den nye Torshov-gruppa, som overtar den intime scenen fra høsten av. Sammen med Jan Sælid, Andrine Sæther, Trond Høvik og Gisken Armand skal hun velge ut stykker og ha kontroll over hele prosessen fram til premiere.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne på Torshov igjen. Jeg var der i fem år på 70-tallet, og er faktisk den skuepilleren som har vært der lengst, sier hun beskjedent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer