Teater-poteten

Anne Marit Jacobsen (52) har giret ned. Det betyr at hun ikke spiller tre roller samtidig. - Nå gjør jeg bare lystbetonte ting, sier hun. Som for eksempel farse i Tønsberg.

- Denne farsen i Tønsberg kom i stand sånn helt i hurten og sturten. Men jeg kunne jo ikke si nei da, vet du. Det er jo så koselige mennesker jeg spiller sammen med.

«Penga eller livet» er sett av 60000 begeistrete publikummere på Chateau Neuf, fordelt på 81 forestillinger. Nå blir det 18 nye muligheter i Tønsberg fra torsdag.
- Jeg skal pendle fra hytta i Kragerø, og da får jeg sommerfølelsen med én gang. Det blir bare gøy, dette, forsikrer hun.

Men i bakgrunnen spøker Ibsen.

Rottejomfruen

- Jeg skal spille rottejomfruen i «Lille Eyolf» på Torshovteatret under Ibsenfestivalen. Jeg har ikke spilt så mye Ibsen før, i grunnen. Har liksom ikke fått lov til det, da. Bortsett fra «Vildanden» i Fjernsynsteatret. Det er en av de rollene som folk husker.

Anne Marit er en del av den nye Torshov-gruppa, som overtar den intime scenen fra høsten av. Sammen med Jan Sælid, Andrine Sæther, Trond Høvik og Gisken Armand skal hun velge ut stykker og ha kontroll over hele prosessen fram til premiere.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne på Torshov igjen. Jeg var der i fem år på 70-tallet, og er faktisk den skuepilleren som har vært der lengst, sier hun beskjedent.

Anne Marit er en meget populær dame. Stadig kommer folk bort og takker henne for innsatsen.

- Jeg får masse gode klemmer og folk er så hyggelige, så. Blir det for slitsomt, sier jeg fra. Det er stort sett «Vildanden», «Vestavind» og «Lilli Valentin» de vil snakke om. Kanskje ikke så rart. Bortimot 100000 mennesker har sett Anne Marit som Lilli Valentin. Og stadig forlanger de mer.

Ønskereprise

- Jeg skal gjøre stykket to ganger i Skien i oktober. Det er en ønskereprise under 25-årsjubileet til Ibsenhuset. Klart det er stas at det er så populært, men så blir det lenge til neste gang. Jeg må jo utvikle meg litt også! Gud, nå skravler jeg så fælt at jeg blir helt svimmel!
- Men nå må jeg gå. Skal til frisøren og farge bort den grå stæren. Man må jo kamuflere seg litt!

MANGE ANSIKTER: Anne Marit Jacobsen har samme kvaliteter som en helsebringende grønnsak; hun kan brukes til alt.