Du leser nå Dagbladet Pluss

Teater utenfor rammene

Når alt skal sies med ett eneste ord.

BLANT STJERNENE: Lars Melsæter Rydjord, Bjørnar Lisether Teigen, Olav Waastad og Valborg Frøysnes i «Meldinger ut i rommet» på Teatret Vårt. Foto: Arild Moen
BLANT STJERNENE: Lars Melsæter Rydjord, Bjørnar Lisether Teigen, Olav Waastad og Valborg Frøysnes i «Meldinger ut i rommet» på Teatret Vårt. Foto: Arild MoenVis mer

Vi befinner oss midt i en eksplosjon, der alt som er i verdensrommet, alt søppelet, virvler fra hverandre og utover. Og vi befinner oss også på generalprøve på Teatret vårt i Molde, der teater og virkelighet støter sammen og begge vil endres av den hellige kollisjonen.

Det siste er det den unge dramatiker Wolfram Lotz som har sagt. Hans teater blander sine ekspressive og absurde elementer med filosofi, i en cocktail som blir både absurd morsom og rørende trist. Det er som hans skikkelser befinner seg på ytterranden av kaos, mens de kikker ned i det mørke hullet der alt er tomt.Vår bevissthet eksisterer i en udefinert sone mellom det kalde rom og vår død.

I Jonas Corell Petersens regi krysser forestillingen grensene mellom teater og bakscene, mellom publikum og skuespillere, alt med en egen trist varme. Han har skåret ned rollegalleriet fra originalteksten. Han får til en felles spillestil som skifter mellom det spilte og det tilsynelatende ikke-spilte, en slags felles undrende tafatthet til hva som egentlig foregår. Av og til er det som det glipper i framdriften, men slik skal det jo også være.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.