PÅ TEATER: Kit Harington er for tida å se i et teaterstykke på West End i London. Foto: Dan Wooller/REX/Shutterstock
PÅ TEATER: Kit Harington er for tida å se i et teaterstykke på West End i London. Foto: Dan Wooller/REX/ShutterstockVis mer

Teaterfolk er sjokkerte over «Game of Thrones»-fansen: - Det verste jeg har opplevd

Fansen spiste mat, tok bilder, snakket og ødela teateropplevelsen. 

(Dagbladet): TV-serien «Game of Thrones» (Got) har tatt verden med storm, og på fem år blitt den mest populære tv-serien i verden.

Skuespillerne i suksesserien har blitt megastjerner, og spesielt kanskje Kit Harington (29) som spiller en av seriens desidert mest populære rollefigurer, Jon Snow.

På nettet finnes det flere nettsider om håret til skuespilleren, og fansen fotfølger ham når de kan for å kunne oppdatere rykter i sosiale medier og på nett.

All interessen har vært så krevende at Harington en tid måtte rømme fra rampelyset, har skuespilleren tidligere uttalt.

Og nå påvirker interessen også andre jobber 29-åringen gjør.

Er på scenen

Kit Harington har spilt i teaterstykket «Doctor Faustus» på West End i London, en jobb skuespilleren har påtatt seg mellom innspillingen av «Game of Thrones»-sesongene.

Men det garvede, engelske teaterfolket fortviler nå over horden av «Game of Thrones»-fans som dukker opp på disse forestillingene.

- Har West End-teaterpublikumet sunket til et nytt lavmål?, spør teaterprodusent Richard Jordan i en kronikk på The Stage.

Spiste McDonals's

Mange av dem som kommer for å se teaterstykket, er Kit Harington-fans som er vant til å se skuespilleren på skjermen hjemme i sin egen stue, med potetgull i fanget og med spontane utbrudd når noe hender favorittkarakteren deres.

Akkurat slik oppfører de seg også i teatersalen, skal vi tro Richard Jordan.

Han er sjokkert over at fansen i pausen løp på McDonald's, kom tilbake med poser med kyllingnuggets og pommes frites og gomlet i vei hele andre akt av stykket.

Publikumet tok konstant bilder under forestillingen. Noen spiste chips, andre popkorn og slafsingen skal ha vært så høy at Jordan ikke hørte alle replikkene fra scenen.

- Det som overrasket meg mest var at dette publikumet, mange av de «Game of Thrones»-fans, ikke så noe galt i å snakke, spise og ta bilder under hele forestillingen - eller klage da de ble spurt om å stoppe, skriver han og oppsummerer:

- Det er det verste publikumet jeg noen gang har opplevd.

Les også: Kit Harington levde i elleve år uten å vite hva han egentlig heter