Teatergutta støtter Stubø

Avviser kritikken

STEIN WINGE,

sjefsregissør ved Den Norske Opera

- Dette er ikke et spesielt problem for Nationaltheatret, mener Stein Winge. Han mener det er for tidlig å kritisere Stubø etter bare et halvt år som sjef.

- Han har jo knapt fått tid til å snu seg. Jeg er fortørnet over at Catrine Telle og Hans Rossiné går ut og dolker Stubø i ryggen på denne måten, sier Winge. Han kan imidlertid forstå jentenes frustrasjon, og mener at mangelen på kvinneroller er et problem.

- Jeg kan bare håpe at Stubø hører på det de sier og tar det ad notam. Det er mange fantastiske jenter på Nationaltheatret, sier Winge.

PER OLAV SØRENSEN,

instruktør:

- Det bør ikke være noe problem å lage et repertoar hvor rollene er jevnt fordelt på begge kjønn. Og kommersielt tror jeg det er svært undervurdert å sette opp damestykker. Jeg tror det er en myte at menn selger flere billetter, sier Sørensen, som tror det er tilfeldig at høstens program er blitt mannsdominert, og synes det ikke er grunn til å kritisere Stubø.

Når det gjelder de profilerte kvinnene, deriblant Kjersti Holmen, Laila Goody, Andrine Sæther og Anneke von der Lippe, som har kritisert Stubø i spaltene, sier Sørensen:

- Jeg håper at de snakker på vegne av de andre kvinnene, som vi aldri ser. Når det gjelder disse damene, har de et jobbtilfang som jeg bare kan drømme om, sier Sørensen.

SVEIN STURLA HUNGNES,

teatersjef på Oslo Nye Teater

- Jeg kan forstå frustrasjonen hos skuespillerinnene når alderen innhenter dem. Men jeg tror ikke det er bevisst fra Stubøs side å sette opp noe «machoprogram».

Hungnes mener at de profilerte skuespillerne som har stått fram ikke har noe å klage over, fordi de har hatt svært mange viktige roller.

- Det kan høres litt sutrete ut. Men de vil sikkert ikke fokusere på egen person, men på en trend, sier han.