Teatersjef går etter Breivik-bråk

Hevder han ble pålagt uakseptable ytringsforbud.

SLUTTER: Kai Johnsen fratrer sin stilling som kunstnerisk leder ved Dramatikkens Hus på grunn av uenighet med styret. Her er han i full gang med regien av  Jon Fosses «Rambuku» for noen år siden. Foto: Heiko Junge / NTB SCANPIX.
SLUTTER: Kai Johnsen fratrer sin stilling som kunstnerisk leder ved Dramatikkens Hus på grunn av uenighet med styret. Her er han i full gang med regien av Jon Fosses «Rambuku» for noen år siden. Foto: Heiko Junge / NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I april ble det kjent at Kai Johnsen måtte fratre sin stilling som kunstnerisk leder ved Dramatikkens Hus i Oslo. Flere medier skrev at det skyldtes interne konflikter.

Måneder med uenighet og splid mellom den kunstneriske lederen og styret ble hevdet å være blant grunnene.

- Farvel til kunsten Den kunstneriske lederen har tidligere uttalt at grunnlaget for forsvarlig kunstnerisk og faglig drift ikke er til stede. Han mente det skyldtes den eksisterende organisasjonsmodellen og det nåværende lederskapet i Dramatikkens Hus.

I en kronikk i dagens utgave av Dagens Næringsliv, tar Kai Johnsen et endelig oppgjør med Dramatikkens Hus og skriver sine tanker rundt oppsigelsen.

- Vi har prioritert det kunstnernære, det skreddersydde, det ubyråkratiske og det som oppsøker randsonene for konsensuskulturen. En rekke prosjekter som aldri hadde sett dagens lys i det norske scenekunstfeltet har oppstått. Og vi har i et meget komplisert og sammensatt klima gjennomført en serie med ulike prosjekter med 22/7-tematikk. Vi har prioritert meningsmangfold, kunstnerisk mangfold, sjangerbredde og kunstnere med mot, integritet og særpreg, skriver han i kronikken «Farvel til kunsten».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer