Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Kollaps i kulissene» med kulisstrøbbel:

Teaterstykke med Hege Schøyen ble rundstjålet og måtte avlyse: - Kjempetrist

Riksteater-forestillingen «Kollaps i kulissene» måtte avlyse Lyngdal-oppsetningen etter kulisstyveri.

KULISSTYVERI: Riksteatrets omreisende forestilling «Kollaps i kulissene» måtte i kveld avlyse oppsetningen i Lyngdal etter å ha blitt frastjålet viktige kulisser like før forestillingen skulle begynne. Med i forestillingen er blant andre Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle. Pressefoto: Erik Berg / Riksteatret
KULISSTYVERI: Riksteatrets omreisende forestilling «Kollaps i kulissene» måtte i kveld avlyse oppsetningen i Lyngdal etter å ha blitt frastjålet viktige kulisser like før forestillingen skulle begynne. Med i forestillingen er blant andre Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle. Pressefoto: Erik Berg / Riksteatret Vis mer

(Dagbladet): Riksteatrets omreisende forestilling «Kollaps i kulissene» måtte i kveld avlyse oppsetningen i Lyngdal etter å ha blitt frastjålet viktige kulisser like før forestillingen skulle begynne.

Det melder Lyngdals avis.

I forestillingen spiller teaterveteranene Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle hovedrollene.

- Det er tragikomisk, sier Pål Fosso, programansvarlig for Lyngdal kulturhus til Dagbladet om grunnen til avlysningen.

For klokka 18.18 tikket det inn en melding om tyveri og skadeverk til politiet i Agder. Da politiet kommer på stedet, fikk de vite at det dreier seg om viktige rekvisitter til en teaterforestilling, ifølge Agder-politiets operasjonsleder Audun Eide.

Oppdaget 20 minutter før dørene skulle åpne

Forestillingen skulle etter planen begynne 19.00. Da tyveriet ble oppdaget, kom politiet raskt til stedet.

- Det er en person som har vært inne på scenen, rotet rundt i kulissene og tatt med seg en del gjenstander. For folk flest er de helt uten verdi, for denne forestillingen var de helt essensielle, sier Fosso til Dagbladet.

20 minutter etter at de oppdaget tyveriet og meldte fra til politiet, skulle dørene åpne. Det lå an til å bli en fullsatt forestilling. Klokka 19.30, en halvtime etter at forestillingen egentlig skulle ha begynt, ble den avlyst.

- Jeg har aldri vært med på noe lignende, sier teaterveteranen Hege Schøyen til Lyngdals Avis.

- Det er vanskelig å spille denne forestillingene uten dem, sier Ingar Helge Gimle til samme avis.

- Kjempetrist

Turnéleder og skuespiller Jan Huse beskriver hendelsen som veldig uheldig overfor Dagbladet.

- Det skulle være en stor kveld i Lyngdal, men plutselig måtte vi bare sende folk hjem. Det er en trasig situasjon. Vi gledet oss til å spille for en fullsatt sal, og det var kjempetrist å måtte sende folk hjem, sier Huse.

- Det var også et trist ensemble som måtte forlate kulturhuset i Lyngdal i kveld, legger Huse til.

Riksteater-forestillingen la ut på turné i januar som konkluderes seint i april. Forestillingen er oversatt fra engelsk av Knut Nærum. Kim Haugen har regi. Allerede på onsdag skal ensemblet spille forestillingen i Kvinesdal.

- Vi har allerede sendt bud til Riksteatrets rekvisittavdeling i Oslo og håper at vi kan få nye rekvisitter for å spille forestillingen i Kvinesdal, hvis ikke tyvegodset blir returnert. Dette skal vi uansett få til, sier turnéleder Huse til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media