Teatersuksess blir tv-serie

Gledessprederen Aud Schønemann og lysluggen Geir Kvarme fortsetter sitt humørfylte samarbeid på tv. Mannen bak «Pilen Flyttebyrå» og «Fredrikssons Fabrikk» - Andreas Markusson - er godt i gang med nye morsomheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nordmenn elsker komedier på teater og tv. Serien «Fredrikssons Fabrikk» med bla Schønemann og Kvarme har gått i reprise i høst og toppet seerstatistikken. Da de to spilte for fulle hus sammen på Oslo Nye Teater tidligere i år, lo folk på seg magekramper - og anmelderne roste «17. mai!».

Komi-tv

- NRK tok opp forestillingen, som blir sendt 10. og 11. januar. Dessuten er jeg godt i gang med oppfølgeren. Det blir en situasjonskomedie med seks- åtte avsluttende episoder i første omgang. Får vi suksess, så blir det nok flere, sier Markusson.

Opptakene starter over påske i NRK. Rammen rundt forestillingene blir den samme som på teatret, og innspillingene vil finne sted med publikum i salen. Dramasjef Oddvar Bull Tuhus har stor tro på serien, men kan foreløpig ikke si når den blir vist i NRK.

Oslo øst

«Med situasjonskomedien «17. mai!» får Oslo folkefest hele våren og en herlig underholdningscocktail av ertende satire, selvironisk bysjåvinisme, overdådig utlevering av Oslo-typer og en sorgmunter kjærlighetserklæring til byen med det store hjertet,» skrev Dagbladet etter premieren på «17. mai!» på Oslo Nye Teater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer