Teatralsk rock'n'roll-noir

Det norske rockunderet de siste to åra har et navn: Kaizers Orchestra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Den tomme scenen befolkes av fem fyrer, samtidig som sirenene går. Er det fly- eller gassalarm? Blir vi angrepet?! Er det Saddam, Kjell Magne eller Bush? Nei, det er Kaizers Orchestra.

Sirenene glir over i «Evig pint», som tråkkes i gang av trøorgel, ståbass, skrå rytmer og skeive gitarer. Og sanger Janove Ottesen i storform. Festen er i gang.

Hjemmeseier

Scenen er som tatt ut av en noir-film. Her er 50 år gamle stålamper og fem fyrer som hver ser like bra ut som utøvelsen av deres musikalske ferdigheter. I salen står publikum tettere enn på 19-trikken i rushtida og synger, vifter med armer og skriker som om det var lørdagskveld.

Konserten ble utsolgt for to måneder siden. Åpningen på hjemmebane i går og i dag markerer derfor starten for en signingsferd. Debutplata har passert 90000 solgte, mens den ferske «Evig pint» har på tre uker solgt 40000. Hvilket utgangspunkt!

Låt nummer to, «Hevnervals», avsluttes med at Janove kaster seg ut i et frådende hav av armer og skrikende hoder.

Kaizer live er like mye teater som konsert. Janove er lokomotivet i det han selv kaller Djevelens orkester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer