Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Ted Bundy voldtok, halshugget og drepte ofrene sine. Nå blir livet hans film

Zac Efron skal spille en av USAs verste seriemordere.

BLIR FILM: Ted Bundy (til venstre) huskes for sine groteske drap, og tilsto å stå bak mordene på over 30 kvinner. Zac Efron spiller Bundy i ny film. Foto: NTB Scanpix
BLIR FILM: Ted Bundy (til venstre) huskes for sine groteske drap, og tilsto å stå bak mordene på over 30 kvinner. Zac Efron spiller Bundy i ny film. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mange husker Zac Efron for rollen som tenåringssjarmøren Troy i «High School Musical»-filmene.

I dag er Efron 30 år gammel, og er i gang med et betraktelig mørkere filmprosjekt.

Efron skal nemlig spille seriemorderen Ted Bundy i filmen «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile», og delte onsdag et bilde av seg selv i rollen som Ted for første gang.

Brutale drap

Bundy er en av USAs beryktede seriemordere, og drepte minst 30 kvinner før han trakk pusten for siste gang i 1989. Da var han 43 år gammel, og ble henrettet i den elektriske stolen.

Mellom 1974 og 1978 reiste Bundy fra stat til stat i USA for å drepe. Han bortførte, voldtok, bet, halshogde og drepte ofrene sine, som alle var unge kvinner.

I tillegg til de groteske drapene, bidro Bundys utseende og intellekt til å øke interessen rundt ham. Morderen var sjarmerende, og hadde utseendet med seg. Han studerte på et tidspunkt jus, og fullførte i 1972 en grad i psykologi.

Bundy skal ha hatt en IQ på 124, noe som er godt over gjennomsnittet på 100.

12 år gamle Kimberly Leach ble Bundys yngste - og trolig siste - offer. Hun ble kidnappet på vei til skolen i Florida-byen Lake City, og knappe to måneder seinere dukket liket hennes opp i en grisebinge. Bundy hadde mishandlet 12-åringen seksuelt, og skåret over halsen hennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer